Atıklar yuva oldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı öncülüğünde Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) ile Çerkezköy, Çorlu, Hayrabolu, Malkara, Marmaraareğlisi, Muratlı,

GÜNDEM 17.05.2016 17:52:00 0
Atıklar yuva oldu

Bir sosyal sorumluluk projesi olan ve plastik atıkların kaynağında ayrı toplanmasını amaçlayan  “Yuvaya Dönüşen Plastikler Projesi” ile sokak hayvanlarının da yaşam koşullarını da iyileştiriyor. PAGDER, sözleşme imzalayan her bir belediyeye plastik atıkların geri dönüşümünden elde edilen 20 adet yuva bağışlarken Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bu yuvaların ilçelere dağıtımını gerçekleştirdi. İlk etapta teslim alınan 20 adet yuva Çerkezköy Belediyesine teslim edildi. Sözleşme imzalayan diğer ilçelerde de sokak hayvanları en kısa sürede yuvalarına kavuşturulacağı belirtildi.
Konu hakkında açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, “İnsanların atık olarak gördüğü plastiklerin dönüştürülerek çevremizin bir parçası olan hayvanlara yuva olarak kullanılması düşüncesinin hayata geçirilmesine vesile olduğumuz için mutluluk duymaktayız. Vatandaşlarımızın evlerindeki plastikleri veya içtikleri su şişeleri gibi malzemeleri geri dönüştürülmek üzere ambalaj atıkları toplama kaplarına atmaları halinde bu tip sosyal sorumluluk projelerinin gerçekleştirilmesi ve çevrenin korunmasına katkı sağlanacaktır” diyerek tüm vatandaşların geri dönüşüme katkı sağlamalarını istedi.