Başarısı Avrupa'yı salladı

Geçtiğimiz yıl Kosova'da düzenlenen Resim Yarışmasında ''Cephede Mektup Yazan Asker'' adlı baskı resmiyle ikincilik, Macaristan Vonyarcvasheg şehrinde düzenlenen Sanat Bienalinde ''İlk Günah'' adlı eseri ile ü?

GÜNDEM 16.05.2016 18:52:00 0
Başarısı Avrupa

Yönsel, küratörlüğünü Svetlozar Nedev’in yaptığı Bulgaristan’ın ve Güneydoğu Avrupa'nın en eski şehirlerinden olan Stara Zagora’da düzenlenen Sanat Çalıştayına katıldı. Stara Zagora Belediyesi ve Temida Sanat’ın organize ettiği çalıştaya farklı ülkelerden 17 sanatçı katılırken, 4 gün süren çalıştayda, Yönsel'in çalıştay sırasında yaptığı ve first sin (ilk günah) adı verilen iki eser Nedev Galeri’de sanatseverlerin ilgisine sunuldu. Bu eserler, davetlilerin büyük beğenisini topladı.

BULGAR MEDYASI YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
Türk Sanatçı Mahpeyker Yönsel’in fırçayla dokuduğu sanat, görenlerin gözlerini kamaştırırken, Bulgar medyasının da dikatini çekti. Birçok gazete ve televizyon kanalı Yönsel ile röportaj yaptı ve Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağladı.

ÖĞRENCİLERLE RESİM YAPTI
Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Mahpeyker Yönsel, ayrıca Bulgaristan’da Petko Rachev Slaveykov Ortaokulu'nda resim dersine girdi. Öğrencilere resim yapmanın püf noktalarını anlatan Yönsel, küçük çocuklarla keyifli vakit geçirdi.
Nedev Galeri’de sergilenen eserlerin, 5 haziran 2016 tarihine kadar ziyarete açık olduğu belirtildi.