Garda 'vantus' vurgunu

Çerkezköy-Uzunköprü ile Çerkezköy-Kapıkule tren seferlerinin iptal edilmesiyle gündemde olan TCDD Çerkezköy Lojistik Şefliği, Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından, yolsuzluklar yapıldÄ?

GÜNDEM 15.05.2016 16:53:00 0
Garda

Her şey gelen bir ihbar mektubu ile başladı. 2014 yılından bu yana konteynırlardan alınmayan ücretler ile kurumun büyük zarara uğratıldığı ve Çerkezköy Lojistik Şefliği, ve Halkalı Lojistik Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan vantuz ve forkliftlerin Çerkezköy sahasında çektirilmeyerek 3 şahıslara verildiği iddia edildi.İhbarı değerlendiren Çerkezköy Cumhuriyet Savcıları Mikail Demirci ve Selçuk Akman'ın ayrı ayrı açtıkları soruşturmalar kapsamında Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, gardaki birçok evraka el koydu.

İddiaya göre, Çerkezköy'de Lemar karşısında bulunan TCDD'ye ait rampada çalışan forkliftler ve vinçlerde görevli personelin, bazı hatırlı müşterilere öncelik tanıdığı ve rüşvet alarak, ardiye ücreti alınmadan kişisel çıkar sağladıkları iddiasıyla haklarında idari ve adlı  soruşturma başlatıldı. Çerkezköy-Halkalı demiryolunun yıllarca kapalı kalmasıyla birlikte buradaki vinçler ve vatuslar aylarca Halkalıda yatarken, bu makineler ve kullanmakla görevli operatörlerin ise devletten aylarca haksız yere maaş aldığı soruşturmaya eklendi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ