Bu manzara Tekirdağ'a yakışmıyor

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan çok sayıda Suriyeli, kucaklarında bebeklerle, caddelerde ve trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda vatandaşlardan para dileniyor. Kucaklarında bebe

GÜNDEM 13.05.2016 18:57:00 0
Bu manzara Tekirdağ

Tekirdağ’da sayıları her geçen gün hızla artan Suriyeliler, para kazanmak için dilenciliği tercih ediyor. Trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda aniden sürücülerin önüne kucaklarında bebekleriyle çıkan Suriyeliler kazaya da davetiye çıkartıyor.

BEBEKLERİ KULLANIYORLAR
Özellikle Çerkezköy-Çorlu yolu ile Tekirdağ-İstanbul yolunu mesken tutan Suriyeli dilencilerin,kucaklarındaki bebek ve çocuklarla dilenmesine ise vatandaşlar tepki gösteriyor.Dilencilerin aniden önlerine çıktığını belirten vatandaşlar, "Bu tablo hem vicdanımızı sızlatıyor, hem de yapılan duygu sömürüsü bizleri üzüyor. Suriyeli kadın dilencileri, kucağında bebeklerle sabah saatlerinde arabalarla bırakıyorlar ve akşamları da aynı şekilde alıyorlar. Bu şehrin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı bu manzarayı görmüyor mu?. Bebeklerin, dilenciliğe alet edilmesine nasıl izin veriyorlar."diye tepki gösterdiler.

Haber / Şaban KARDEŞ