Gaziye saygısızlığa büyük tepki

Saray'da, terör gazisi Abdurrahman Doğan'a işe geç geldiği için üstleri tarafından tuvalet temizleme cezası verilmesi, sivil toplum kuruluşlarını ayağa kaldırdı. Saray Muharip Gaziler Derneği Başkanı A

GÜNDEM 11.05.2016 18:02:00 0
Gaziye saygısızlığa büyük tepki

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde bulunan Üzümlü Karakolu’nda vatani görevini yaparken pkk'lı teröristlerce girilen çatışmada sol bacağını kaybeden ve yerine protez takılan Abdurrahman Doğan, Saray'daki karayolları şantiyesinde çalışmaya başladı. İddiaya göre Doğan işe geç geldi. Bunun üzerine üstleri tarafından Doğan’a tuvalet temizleme cezası verildi. Abdurrahman Doğan, protez bacağıyla tuvaletleri paspaslarken bir mesai arkadaşı da cep telefonuyla fotoğrafını çekti. Sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan görüntüler, kısa sürede büyük tepki çekti.
Gaziye yapılan büyük saygısızlık, sivil toplum kuruluşlarını da ayağa kaldırdı. Saray Muharip Gaziler Derneği , Vatan Partisi ve Saray Atatürkçü Düşünce Derneği ortak basın açıklaması yaparak, yaşananlara tepki gösterdi. Saray Muharip Gaziler Derneği Başkanı Apturrahim  Yorulmaz,arkadaşlarına sonuna kadar sahip çıkacaklarını belirterek, "Biz gaziler  vatanı kan ile temizledik.  Ama kendini bilmeyen zavallılar, bu vatan için cephede uzvunu kaybetmiş gazisine tuvalet temizletmeyi uygun görmüştür. Bu insanları, Türkiye Cumhuriyeti, Türk halkı ve gaziler adına kınıyor, gereğinin yapılmasını talep ediyoruz bu olayın takipçisi olacağız” dedi.