Hepiniz çok güzelsiniz

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından Dünya Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler renkli görüntüler oluşturdu. Kutlamalar kapsamında engelli kızların güzellik yarış

GÜNDEM 10.05.2016 19:24:00 0
Hepiniz çok güzelsiniz

Dünya Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.Atatürk Caddesi üzerindeki Pera Villa Pastanesi önünden başlayan yürüyüşe Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Ensar Sivri, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Alkan, TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve çok sayıda engeli vatandaş ve yakınları katıldı. Yürüyüş sırasında engelli bireyler ellerindeki trampet, davul ve teflerle ritim tutturkan, protokol üyeleri de engelli bireylerin üzerinde olduğu tekerlekli sandalyeleri yürüyüşün sona ereceği Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına kadar sürdü. Yürüyüşün ardından TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

ÇÖZÜM BULMANIZI İSTİYORUZ
Burada TSD Çerkezköy Şubesi Ritim Grubu bir gösteri sundu. Gösterinin ardından konuşan TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, bu özel günde kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti. Belediye Başkanı Vahap Akay'dan ulaşım konusunda istekte bulunan Çetinkaya, "Biz mavi minibüslerde ücretsiz ulaşım hakkımızın verilmesini istiyoruz. Çoğu engelli vatandaşımızın akülü araçlarının şarjı kısa sürede bitiyor ve yolda kalıyorlar. Başkanımızdan masaya yumruğunu vurmasını ve bu sorunumuza çözüm bulmasını istiyoruz” dedi.

GÜZELLİK YARIŞMASI
Program ardından TSD Dernek Binasının konferans salonunda devam etti. Burada engelli kızların katıldığı güzellik yarışması yapıldı. Tüm kızların çok güzel olduğunu belirten  Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ile birlikte tüm katılımcılara çiçek hediye etti. Programda, okullarda düzenlenen resim şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül ve hediyeleri verildi. Ardından önümüzdeki günlerde temsili olarak bir gün askerlik yapacak olan engelli asker adaylarına asker üniformaları verildi.

Haber / Ahmet KARDEŞ