Doğanspor galibiyet ile döndü

Tekirdağ Büyük Erkekler Basketbol Ligi 6.hafta karşılaşmasında Çerkezköy Doğanspor Büyük Erkekler Basketbol Takımı deplasmanda Çorlu Gençlikspor'a konuk oldu. Rakibi karşısında rahat bir oy

SPOR 9.05.2016 18:33:00 0
Doğanspor galibiyet ile döndü

FARKI AÇMASINI BİLDİ
Çorlu Kapalı Spor Salonunda Pazar günü oynanan karşılaşmaya temsilcimiz Çerkezköy Doğanspor Büyük Erkekler Basketbol Takımı etkili başladı. Özellikle Hakan’ın üst üste bulduğu sayılarla farkı açan temsilcimiz rakibine kolay sayı şansı vermedi. Karşılaşmanın ilk periyodunu 24-14 önde tamamlayan Çerkezköy Doğanspor Büyük Erkekler Basketbol Takımı ikinci periyotta da farkı artırmasını bildi. Hakan, Yusuf,Kaan üçlüsü ile 5-0’lık seri yakalayan temsilcimiz farkı 20 sayıya kadar çıkardı. Periyodun sonunda basit hatalar yapan temsilcimiz rakibinin üst üste gelen sayılarına engel olamadı. Karşılaşmanın ilk devresi ise Çerkezköy Doğanspor Büyük Erkekler Basketbol Takımının 49-35’lik üstünlüğü ile tamamlandı.
FARK 20’LERE ÇIKTI
Karşılaşmanın ilk devresini 14 sayılık üstünlük ile tamamlayan Çerkezköy Doğanspor Büyük Erkekler Basketbol Takımı üçüncü periyotta rakibine kolay sayı şansı tanımadı. Üst üste fastbreak’lar bularak sayılar bulan temsilcimiz farkı tekrar 20’ye çıkardı. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında hızlı hücumlardan sayılar bulmaya devam eden Çerkezköy Doğanspor Büyük Erkekler Basketbol Takımı bu periyotta 24 sayı bulurken, potasında ise 14 sayı gördü. Karşılaşmanın üçüncü periyodu da 73-49 sonuçlandı.
GALİBİYET İLE AYRILDI
Son periyoda forma şansı bulamayan oyunculara yer veren Çerkezköy Doğanspor Büyük Erkekler Basketbol Takımı rahat bir oyun sergiledi. Ev sahibi ekip Çorlu Gençlikspor bulduğu sayılarla farkı indirmeye çalıştı. Kalan dakikalarda daha az hata yapan Çerkezköy Doğanspor Büyük Erkekler Basketbol Takımı karşılaşmadan da 87-77 üstünlük ile ayrıldı. Karşılaşmada Çerkezköy Doğanspor Büyük Erkekler Basketbol Takımında Hakan Üstünbaş 29 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. Çerkezköy Doğanspor Büyük Erkekler Basketbol Takımında Yusuf Yusufoğlu 19, Kaan Kandemir 18, Utku Özkara 9, Tolga Karabaş 8, Aydemir Hanköroğlu 3 ve Fatih Sözkan iki sayı kaydetti.

 

TEBRİK ETTİ
Maçın ardından açıklamalarda bulunan Çerkezköy Doğanspor Büyük Erkekler Basketbol Takımı Antrenörü Murat Kandemir “ Karşılaşmadan galibiyet ile ayrıldığımız için mutluyuz. Bugün takım olarak olağanüstü bir mücadele örneği ortaya koyduk. Karşılaşmada üstün bir performans sergileyen sporcu kardeşlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

 

“OYUNCU ÇIKARTMAK İSTİYORUZ”
Kandemir “ Bu sezon Çerkezköy Doğanspor Büyük Erkekler Basketbol Takımı olarak kendimizi ligde göstermek mücadele ediyoruz. Çerkezköy’ün ligde tek temsilcisiyiz. Gelecek sezon iddialı bir takım kurarak 2016-2017sezonunda 3.Ligde mücadele etmek istiyoruz. Bu sezon kadromuzda 16 sporcumuz bulunuyor. Bunların 12’si ise Çerkezköy’ün kendi çocuklarıdır. Bizlere desteğini esirgemeyen Yönetim kurulumuza çok teşekkür ediyoruz. Hedefimiz Çerkezköy’den bir üst liglere oyuncu yetiştirmek, bunlarla ileride bir takım kurmaktır. Takımda bir çok oyuncumuz 1998-1999 doğumludur. Çerkezköy’ün alt yapıda adına daha da yukarılara taşımak istiyoruz. Başkanımız Kazım Asbaş bize her zaman destek oluyor. Özellikle maddi ve manevi destekte bulunan Basketbol Şube Sorumlumuz Mehmet Toz’a çok teşekkür etmek istiyorum” dedi.