Öğrencilere 'merkez' müjdesi

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Namık Kemal Üniversitesi'nin giriş kapısı karşısında bulunan iki katlı yapının Süleymanpaşa Belediyesi tarafından öğrencilere yönelik hiz

GÜNDEM 8.05.2016 16:23:00 0
Öğrencilere

Eşkinat; Süleymanpaşa Belediye Meclisi’nin gündem dışı evraklarının görüşülmesinde gündeme gelen “Mülkiyeti Ahmet Erensoy’a ait Köseilyas Mahallesi sınırları içindeki binayı Süleymanpaşa Belediyesi ve hizmetlerinde kullanılmak üzere 3 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilmesi” konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
İki katlı binanın tamamını öğrencilerin kullanımına yönelik tasarladıklarını dile getiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; "Bahsi geçen yer Namık Kemal Üniversitesi’nin kapısının tam karşısındaki 2 katlı binadır. Alt katında çamaşırhane, ütü, terzi gibi çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak şeyler olacak. Üst katta da bilgisayar, yazıcı ve temel gereksinimleri karşılayacak bir alan olacak. Ayrıca aşevimizin de desteği ile bir genç kart oluşturup güzel bir sistemle üniversite okuyan gençlerimize hizmet edeceğiz. Bizim şehrimizde en az dört sene boyunca konuk ettiğimiz evlatlarımızın kullanımına yönelik bir tesis olacak. Bilindiği gibi yine Değirmenaltı Caddesi’nin sonunda Gençlik Merkezimiz de hizmet verecektir. Bu iki birim de üniversite gençliği için çalışacak.” dedi.

O ÇOCUKLAR BİZE EMANET, BİZİM EVLATLARIMIZ
Süleymanpaşa’nın da bir üniversite şehri olduğunun altına çizen Eşkinat; “Eskişehir’in adı geçtiğinde orada üniversite öğrencileri var ve evet orası üniversite şehri deniyor. Doğrudur orada 100 bin üniversite öğrencisi var. Ama Eskişehir’in nüfusu 1 milyon. Burada da yaklaşık 200 bin nüfusa 20 bin öğrenci var. Burada da yüzde 10. Bizim de buraya bir üniversite şehriyiz deme hakkımız var. O çocuklar bize emanet, bizim evlatlarımız. Onlara katkı vermek, onların buradan iyi anılarla ayrılmasını sağlamak bizim görevimiz.” diye konuştu.
Başkan Eşkinat’ın konuşmasının ardından Süleymanpaşa Belediye Meclisi tarafından madde oy birliği ile meclisten geçerken Eşkinat; “Bu arada Sayın Ahmet Erensoy’a bedelsiz olarak bu alanı bize tahsis ettiği için belediye meclisimiz ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Bu öğrenci merkezimize de Süleymanpaşa Belediyesi Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi adının verilmesini talep ediyorum” dedi.

HİZMETE GİRMESİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın önerisi de Süleymanpaşa Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edilirken tesisin hazırlık çalışmalarına derhal başlanacağı ve en kısa zamanda öğrencilerin hizmetine sunulacağı açıklandı.