Kakava renkli görüntüler oluşturdu

Edirne'de her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri, bu yıl da Sarayiçi'nde yakılan Kakava ateşiyle başladı.Renkli görüntülerin oluştuğu şenliğe katılanlar dans edip, ateÅ

GÜNDEM 6.05.2016 19:18:00 0
Kakava renkli görüntüler oluşturdu

Edirne Belediyesi’nin organize ettiği Kakava Şenlikleri kapsamında protokol Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü’nde davullarla karşılandı. Protokol daha sonra Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Sarayiçi’ne kadar yürüdü. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu’nun okunmasının ardından Kakava Şenlikleri açılış konuşmalarıyla devam etti.
Edirne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Bulgaristan Halk Oyunları Ekibinin gösterileri ile Edirne Belediye Bandosu’nun konseri renkli görüntülere sahne olurken, vatandaşlar gönüllerince dans etti.
Kakava ateşini, Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkanvekili Erkan Makas, Edirne İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan ile diğer protokol üyeleri yaktı. Kakava ateşinin yakılmasının ardından şenliğe katılanlar ateşin başında dans etti.

 

NEHİR KENARINDA DEVAM ETTİ
Kutlamalar, sabaha karşı ise Sarayiçi'ndeki Tunca Nehri kenarında devam etti ve burası festival alanına döndü. Şehre tur şirketleriyle gelen yerli ve yabancı yaklaşık 3 bin kişi Tunca Nehri kenarında baharın gelişi olan Hıdırellezi kutlarken, katılanlar dilek tutup göbek attı. Alanda toplanan çok sayıda Roman, davul-zurna eşliğinde eğlendi. Romanlar'ın danslarına şenliğe katılanlarda eşlik etti. Evlilik çağında gelen genç kızlar nehir kenarına üzerlerine giydikleri renkli kıyafetlerle gelip göbek atarak baharın gelişini kutladı. Ardından da getirdikleri kağıtlara dileklerini yazanlar nehre attı, bereket ve baharın gelişinin müjdecisi olan ağaçlardan yeşil dallar koparıp evlerinin kapılarına astı.Edirne Belediyesi görevlileri de Tunca nehrine üzerinde 'barış, kardeşlik, huzur' yazılı çiçek bıraktı. Sabah 05.00'da başlayan şenlikler güneşin doğduğu saate kadar davul zurna eşliğindeki eğlenceyle sürdü.