Tekirdağ'dan başladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteğiyle ücretsiz seyahat yükümlülüğü bulananları kapsayan kanun Tekirdağ'daki şoför esnafını sevindirdi. Ücretsiz Seyahat kapsamında yapılan gelir d

GÜNDEM 6.05.2016 18:55:00 0
Tekirdağ

Ücretsiz seyahat yükümlülüğü bulananları ve belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmeti veren ulaşımı aracı için, bunların işletmecilerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten ilgili belediyeler aracılığıyla her ay gelir desteği ödemesi yapılacağı yönündeki kanunda değişikliği Tekirdağ'da başladı.

BİZLER İÇİN ÇOK RAHATLATICI OLDU
Tekirdağ Taşımacılık Anonim AŞ Yönetim Kurulu Başkanvekili  Recep Nişancı, Aile ve Sosyal Politikalar Tekirdağ İl Müdürü Hasan Yılmaz’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Nişancı, "65 yaş üstü, şehit yakınları, gazilerimiz, engellilerimiz başta olmak üzere 16 kalemde ücretsiz taşıma yapmaktayız. Toplu Taşıma araçlarına yeni çıkan düzenleme ile araç başına 750 lira ödeme yapılacağı haberi bizleri çok sevindirdi. Hükümetimizin yaptığı bu destekleme  bizler için çok rahatlatıcı bir uygulamadır. İl Müdürümüze de özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Türkiye’de araç başına yapılan 750 liralık ödeme İl Müdürümüzün çalışmaları ile ilk olarak Tekirdağ’a ve bizlere nasip oldu."dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz ise, "Aile ve Sosyal Politikalar olarak hükümet icraatlarından birini daha hayata geçmesinden memnuniyet duyuyoruz. Kanunun yasalaşmasından sonra ilk toplu ödeme 648 bin 750 lira olarak yapıldı. Bundan sonra da Tekirdağ’da bu kalemden her ay toplu taşıma yapan araçlar için 123 bin 750 lira ödeme yapılacak." dedi.