Yaşadıkları kenti yeniden keşfettiler

Edirne Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün düzenlediği Edirne Gezisi'ne katılan Kocasinan Mahallesi'nde yaşayan kadınlar, kentin tarihi ve turistik mekanlar

GÜNDEM 4.05.2016 19:30:00 0
Yaşadıkları kenti yeniden keşfettiler

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatı doğrultusunda geleneksel hale getirilen Edirne Gezisi’nin bu haftaki misafirleri Kocasinan Mahallesi’nde yaşayan kadınlar oldu. Edirne Gezisi’ne katılan 27 kadın; Sarayiçi, II.Beyazıt Külliyesi ve Lozan Anıtı’nı gezdikten sonra Edirne Belediyesi Protokol Evi’nde mola verdi.Edirne Belediyesi Protokol Evi’nde öğle yemeği yiyen kadınlar daha sonra Edirne Belediyesi Özgecan Kadın Lokali’ni ziyaret etti.
Edirne Gezileri’nin son durağı ise, Tarihi Edirne Belediye Binası oldu. Kocasinan Mahallesi kadınlarını karşılayan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, Atatürk Odası ve belediye binası hakkında bilgi verdi. Gegeoğlu, kadınlarla sohbet ederek, onların talep ve isteklerini dinledi.
Edirne’yi adeta yeniden keşfettiklerini ifade eden mahalle sakinleri kendilerine bu imkanı sundukları için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu’na teşekkür ettiler.