Başvuruları başladı

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından 655. Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali kapsamında bu yıl 17'ncisi düzenlenecek olan 'Ulusal Kırkpınar Fotoğraf Yarışması'na başvurular b

GÜNDEM 4.05.2016 19:28:00 0
Başvuruları başladı

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından geçtiğimiz yıl 3 (üç) yıldız verilen ve 655 yıllık kültürel miras olan Kırkpınar Yağlı Güreş’inin daha iyi anlaşılması, yurtiçi ve yurtdışında tanıtılması ve fotoğraf sanatçılarının Kırkpınar’a olan ilgisinin arttırılması amacıyla düzenlenen 17. Ulusal Kırkpınar Fotoğraf Yarışması’nın başvuruları başladı. Her yıl olduğu gibi bu yılda fotoğraf sanatçılarının yoğun ilgi göstermesi beklenen yarışmaya son katılım tarihi ise 24 Haziran 2016 saat 23.00 olarak belirlendi.
Yarışmanın şartnamesinde, her fotoğrafçının en fazla 4 (dört) adet sayısal renkli veya siyah-beyaz eser ile katılabileceği yarışmada, başvuru yapılan fotoğrafın orijinal olması ve dijital ortamda değiştirilmemiş olması gerekiyor. Fotoğrafın orijinal olması ve dijital ortamda değiştirilmemiş olması; keskinlik, kontrast, saturasyon, ışık ve renk ayarları gibi basit müdahalelerin dışında tamamen bilgisayar yazılımları ile oluşturulmuş; fotoğrafın orijinalinde olmayan herhangi bir objenin eklendiği veya var olan objelerden herhangi birisinin çıkarıldığı fotoğraflar kural ihlali kabul edileceği belirtildi.
Yarışmada Seçici Kurul görevini ise, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, EFOD Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İyiiz, Fotoğraf Sanatçıları İzzet Kehribar, Enver Şengül, Yusuf Darıyerli, Ercan Arslan, Ümit Varlı, Hakan Aşık yürütecek.
Başvurular, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’na online yapılacak olup, detaylı bilgiye
 www.edirne.bel.tr adresinden ulaşılabilir. Yarışma online (çevrimiçi) fotoğraf sistemine göre yapılacağından, alternatif hiçbir gönderi (eposta, kargo, elden teslim vb.) kabul edilmeyecek.
Yarışma sonucunda birinciye 2.750 TL, ikinciye 2.500 TL, üçüncüye 1.750 TL, Edirne Belediyesi Özel Ödülünü kazanana 1.250 TL, 3 adet mansiyon ödülünü kazanana 600 TL, sergilemeye değer görülen en fazla 33 adet fotoğrafın sahibine 125 TL para ödülü verilecek.