Polisten kaçtılar, gelen telefonla teslim oldular

Tekirdağ'da polisin yaptığı yol kontrol noktasından kaçan araçtaki alkollü ve ehliyetsiz sürücü 23 yaşındaki O.İ. ve yanındaki arkadaşı 29 yaşındaki U.Ç., aracı bırakıp yaya olar

GÜNDEM 1.05.2016 23:52:00 0
Polisten kaçtılar, gelen telefonla teslim oldular

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Baykallar mevkiinde rutin yol kontrolü uygulaması yaptı. Kent merkezine giden otomobilin sürücüsü polisin ‘dur’ ihtarına rağmen kaçmaya çalıştı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’nün arkasında otoparkı bulunan çıkmaz sokağa giren sürücü ve arkadaşı yakalanacağını anlayıp, yaya olarak kaçtı. Araç plakası üzerinden yapılan incelemede şüphelilerin O.İ. ve U.Ç. olduğu tespit edildi. Polis ekiplerinin telefonla ulaştığı şüpheliler gece yarısı Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek teslim oldu.

Tekirdağ Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerden O.İ.’nin 0.36 promil alkollü ve aracın sürücüsü olduğu ve ehliyetinin olmadığı tespit edildi. Yanındaki arkadaşı U.Ç.’nin ise ‘mala zarar verme’ suçundan arandığı ortaya çıktı. Otomobil sürücüsü O.İ., ehliyeti olmadığı için yanındaki arkadaşının da aranması olduğundan korkarak kaçtıklarını söyledi. İfadeleri alınan şüphelilerden O.İ., serbest bırakılırken, hakkında yakalama kararı bulunan U.Ç. gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.