Kakava ateşi 5 Mayıs'ta yanacak

Baharın habercisi olarak kabul edilen Hıdrellez (Kakava) Şenlikleri Edirne'de 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanacak.

GÜNDEM 30.04.2016 22:10:00 0
Kakava ateşi 5 Mayıs

Edirne’de yaklaşık bin yıldır süren bir gelenek olan Kakava Şenlikleri 5 Mayıs perşembe günü Tarihi Kırkpınar Güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi’nde düzenlenen etkinliklerle başlayacak. Etkinlikler kapsamında protokol üyeleri Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü’nde karşılanacak ve Edirne Belediye Bandosu eşliğinde tören alanına kadar yürüyecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmaları gerçekleştirilecek. Baharın habercisi olan Kakava Ateşi’nin yakılmasının ardından halka ücretsiz pilav ve ayran dağıtılacak.
Hıdırellez Şenlikleri Programı 6 Mayıs Cuma günü Saat 05.00 ile 06.00 saatleri arasında Sarayiçi’nde düzenlenecek gösterilerle başlayacak. Dilek Ağacı’na dileklerin bağlanması, niyetlerin ve dileklerin nehre atılmasının ve çay ikramından sonra program Saraçlar Caddesi’nde Saat 12.30’da Edirne Belediye Bandosu’nun konseri, yumurta kırma ve niyet çekilişinin ardından son bulacak.
EDİRNE'YE DAVET ETTİ
Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği Edirne'deki Kakava Şenlikleri bu yılda renkli görüntülere sahne olacak. Kakava Şenliği’yle baharın gelişini tüm insanlığa müjdelediklerini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Muhteşem bir Kakava ateşi yakarak, dileklerimizi diliyoruz, sağlıklı bir yıl geçirmek için yaktığımız ateşin üzerinden atlıyoruz. Baharı birlikte karşılayarak ülkemizin, milletimizin ve geleceğimiz için dilekler diliyoruz. Kakava Şenlikleri’ne olan ilgi ise her geçen yıl artarak devam ediyor. Baharın habercisi olan Kakava Şenlikleri’ni bizimle birlikte kutlamak isteyen yurtiçinden ve yurtdışından gelen misafirlerimizi kentimizde ağırlıyoruz” ifadelerine yer verdi ve Edirne Belediyesi tarafından organize edilen Kakava Şenlikleri’ne herkesi davet etti.