Kırmızı mercimekli takip

Edirne'de 31 yaşındaki A.K., oturduğu mahalledeki marketten çeşitli gıda malzemeleri çaldı. Polis ise, yola saçılan kırmızı mercimek tanelerini takip ederek hırsızlık zanlısını yakaladı.

GÜNDEM 28.04.2016 02:33:00 0
Kırmızı mercimekli takip

Olay, Yıldırım Hacısaraf Mahallesi’ndeki M.S.Y. ait markette meydana geldi. Evli olan A.K., oturduğu evin arka sokağındaki marketin kapısını kırarak, içerinden, 50 litre sıvı yağ, 20 kilo çay, 50 kilo civarında kuru fasulye, nohut, pirinç ve kırmızı mercimek, bulaşık ve çamaşır deterjanı gibi 12 bin lira değerinde malzeme çaldı.
Çevredekilerin marketin kapısını açık görmesi üzerine durumu market sahibi ile polise bildirdi. Gelen polis ekipleri, yola saçılan kırmızı mercimeği takip etti ve bu takip polisi daha önce hırsızlıktan sabıkası bulunan A.K.,'nin oturduğu eve götürdü. Edirne Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan izinle polis ekipleri A.K.’nin evinde aramla yaptı ve marketten çalındığı tespit edilen malzemeleri buldu.Polis çalınan malzemeleri, market sahibine teslim ederken, A.K.'yi de gözaltına aldı.
 

 

KARNIMIZ AÇTI
Hırsızlığı itiraf eden A.K., "Eşim hamile. İş bulamıyorum ve çok açtık. Bu yüzden marketi soydum" dediği öğrenildi.  Market sahibi ise "Eğer bana aç olduklarını söyleseydi kendisine bedava yiyecek verirdim. Kimse aç kaldım diye 12 bin liralık soygun yapmaz."diye ifade verdi.  
TUTUKLANDI
Polisteki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen A.K., 'Mala zarar verme ve hırsızlık' suçundan tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevine konuldu.