73 bin 735 kilo midye ele geçti

Yunanistan sınırındaki Edirne'nin Enez İlçesi'nde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarılmaya çalışılan bin 825 kilo canlı midye ele geçirildi.

GÜNDEM 28.04.2016 02:28:00 0
73 bin 735 kilo midye ele geçti

Kaçak midye kaçakçılığının hemen hemen her gün yapıldığı Enez'de, jandarma ekipleri de kaçakçılara göz açtırmıyor. Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Enez'in Sultaniçe köyü mülki sınırları içerisinde O.G. yönetimindeki kapalı kasa minibüsü şüphe üzerine durdurdu. Minibüste yapılan aramada, yasadışı yollarla yurt dışına çıkarılmaya çalışılan piyasa değeri yaklaşık 60 bin lira olan bin 825 kilo canlı midye ele geçirilmiştir. Sürücü gözaltına alınırken, midyeler Enez Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri denetiminde denize bırakıldı.

NESLİ TÜKENMEK ÜZERE
Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 2015 yılından bu güne kadar piyasa değeri yaklaşık 2 milyon 412 bin lira olan toplam 75 bin 375 kilo midye ele geçirildiği açıklandı. Son zamanlarda yasadışı avlanma nedeniyle nesli tükenme noktasına gelen kum midyesi kaçakçılığı ile mücadeleye etkin bir şekilde devam edileceği belirtildi.
23 KAÇAK YAKALANDI
Öte yandan jandarma ekipleri, Meriç İlçesi'ne bağlı Olacak köyünde, yasadışı yollarla Yunanistan'a çıkış yapmak isteyen 17 Pakistan ve 6 Hindistan uyruklu kaçak ile kaçaklara organizatörlük yapan 1 Türk'ü yakaladı.Kaçaklar,  sınırı dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilirken, organizatörlük yaptığı tespit edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine kondu.