Sahte müfettişleri yakayı ele verdi

Tekirdağ'da, kendilerini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişi olarak tanıtan ve sözde denetim yaptıkları işyerlerine, usulsüz evrak ve eksikleri olduğu gerekçesiyle ceza yazacaklarını belirterek para isteyen 3 s

GÜNDEM 27.04.2016 00:30:00 0
Sahte müfettişleri yakayı ele verdi

İddiaya göre,  ellerinde SGK'ya ait sahte kaşeler ve kimlikler düzenleyen ve müfettiş olduklarını söyleyen R.S, T.Ö ve K.B., Tekirdağ ve bazı ilçelerindeki firmalara giderek denetim yaptılar. Firma yetkililerine sigortasız işçi tespit ettiklerini, usulsüz evrak ve eksikleri olduğunu belirterek cezai işlem yapacakları tehdidiyle para aldıkları iddia edildi.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise, sahte SGK müfettişleriyle ilgili ihbarı değerlendirdi ve şüphelilerin içinde olduğu otomobili durdurdu.
POLİSE RÜŞVET TEKLİF ETMİŞLER

Polisin otomobilde yaptığı aramada, 10 bin lira para, SGK adına düzenlenmiş sahte kaşe ve evraklar ele geçirildi. Şüphelilerden biri, arama yapan polis memuruna, "Bizi bırakırsan sana 5 bin lira veririm" diyerek rüşvet teklifinde bulundu. Bu teklife tepki gösteren polis memuru, durumu Cumhuriyet Savcısına bildirdi. Ekipler tarafından gözaltına alınan zanlılardan R.S, çıkarıldığı mahkemede görevli polise 'Rüşvet teklif etmek, kamu görevlisine sahte belge sunmak' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer iki şüpheli ise denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.