Samsunlular, Bayram ile devam dedi

Çerkezköy Samsunlular Derneği'nin 2 .Olağan Kongresi yapıldı. Enver Bayram ve İbrahim Ünal'ın aday olduğu seçimi, Bayram kazandı.

GÜNDEM 26.04.2016 02:21:00 0
Samsunlular, Bayram ile devam dedi

Geçen hafta yeterli çoğunluk sağlanamadığı için yapılamayan Çerkezköy Samsunlular Derneği'nin 2 .Olağan Kongresi, çoğunluk aranmaksızın dernek binasında yapıldı. Kongrede başkanlık için ise mevcut başkan Enver Bayram ile İbrahim Ünal yarıştı.
Kongrede ilk olarak divan oluşturuldu. Abdullah Karacan’ın Divan Başkanlığını, katip üyeliklerini Recai Dik ve Binali Yılmaz'ın yaptığı kongre, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Faaliyet Raporu’nun okunmasının ardından denetim raporu  ve gelir-gider bütçesi okundu ve tek tek oylamaya sunuldu. Raporlar oy birliğiyle kabul edildi. Daha sonra 2016-2019 yılı tahmini bütçesi görüşüldü ve tahmini bütçede 62 bin 500 lira olarak kabul edildi.Ardından başkan adaylarının konuşmalarına geçildi.
AİDAT UYARISI
Derneğin 2012 yılında kurulduğunu belirten Enver Bayram, "Kurulduğu günden bu yana derneğimizi daha iyi yerlere getirmek için mücadele ediyoruz. Derneğimizin kuruluşunda bulunanlara da çok teşekkür ediyoruz. Bizlerin olduğu gibi bu tüm derneklerde de aynı sıkıntılar yaşanıyor. Dernek üyelerin birçoğu aidatlarını ödemiyor. Dernekler üyelerin aidatlarıyla ayakta duran sivil toplum kuruluşlarıdır. Herkes derneğe sahip çıkmak zorunda. Temennimiz bundan böyle tüm üyelerimizin aidatlarını ödemesidir. Aday olan İbrahim Ünsal arkadaşımla da daha önce uzun süre çalıştık. Benim onunla ne kişisel, nede başka türlü her hangi bir sorunum yoktur. O başkan olmuş, ben olmuşum fark etmez. Önemli olan burada bu yeni dönemde daha iyi birliktelik içerisinde bir şeyler yapmak olacaktır."dedi.
 

 

İNSANILĞA FAYDALI OLABİLMEK İÇİN ADAY OLDUM
İnsanlığa faydalı olmak için dernek başkanlığına aday olduğunu belirten İbrahim Ünal, "Amacım derneğimizi gelecek nesillere örnek bir dernek olarak bırakmaktır. Bu güne kadar da derneğimizde görev yapan başkan ve yönetimlerine de çok teşekkür ediyorum.Derneğimizi çok daha iyi yerlere getirmek istiyorsak herkes elini taşın altına koyacak. Derneğe üye olanlar aidatlarını ödeyecek."diye konuştu.
HER ZAMAN YANINIZDAYIM
Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Kapalı zarf usulü yapılan seçimde,  derneğe kayıtlı 234 üyeden 142’si oy kullandı. İbrahim Ünsal 61 oy alırken, 81 oy alan Enver Bayram güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Seçimi kaybeden Ünsal, Bayram'ı tebrik ederek, her aman yanlarında olduğunu söyledi. Bayram'ın başkanlığındaki yönetimde ise şu isimler yer aldı. Ali Oğuz,Kenan Topçu,Murat Ulusoy,Hayrettin Köroğlu,Abdullah Çoşkun,Mehmet Özden,Bahri Altunsoy,Mevlüt Balta,Mikail Ünlü ve Necati Akyol yer aldı.Denetim Kurulu Asil üyeliklerine Ali Uyar, Nejdet Keskin,Mustafa Ulusoy getirildi.