Birincilik Technova'nın

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ve Namık Kemal Üniversitesi işbirliği ile geçtiğimiz yıl KOBİ'lerde verimliliği arttırma amacıyla başlatılan 'Verimli KOBİ Destek Projesi Check-up Programı' il

GÜNDEM 26.04.2016 02:13:00 0
Birincilik Technova

ÖDÜLÜ BAKANIN ELİNDE ALDILAR

Ankara’da gerçekleştirilen törene, Çerkezköy TSO Genel Sekreteri Hakan Gel ile NKÜ Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aysun Sağbaş ve Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Doğan Hasan, Technova firması ortakları Abdulgani Yüce ve Yaşar Arslan katılırken, firma adına ödülü Fabrika Müdürü Selçuk Vanlı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’tan aldı.
Çerkezköy TSO ve NKÜ tarafından Check-Up programına başlanması sonrasında, Technova firması verimlilik durumunun tespit edilmesi için programa katılmış ve üniversite ile birlikte 4 aylık bir saha çalışması gerçekleştirilmişti. Saha çalışmaları sonunda, Technova ve üniversite tarafından verimliliği arttırma adına Seri Üretim Hattında İş Yükü Kısıtlı Montaj Hattı Dengeleme Modeli geliştirildi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın incelemeleri sonrası proje değerlendirildi ve Technova 2016 Verimlilik Proje Ödülleri Yarışması’nda 6 finalist arasına girdi.
 

 

6 FİNALİST ARASINDA 1.’LİĞİ ELDE ETTİ
Orta Büyüklükteki İşletme Kategorisi’nde Technova ile birlikte Obase, Damla, Mete Plastik, Poliner ve Alp Havacılık firmaları finale kalırken, üniversitenin desteğiyle verimliliği arttırmak için Seri Üretim Hattında İş Yükü Kısıtlı Montaj Hattı Dengeleme Modeli geliştiren Technova bu yıl 1.’lik ödülünün sahibi oldu.