Eller tetikte binaya girdiler

Çerkezköy'de 7 katlı bir inşaattın 4. katından uçlarına piknik tüpü bağlanarak bomba süsü verilip aşağıya sarkıtılan ve üzerinde bir sol bir terör örgütünün adı yazan kırmı

GÜNDEM 25.04.2016 09:37:00 0
Eller tetikte binaya girdiler

 

Gaziosmanpaşa Mahallesi Doğramacı Sokak üzerinde yaşayanlar, sokak üzerindeki 7 katlı bir inşatta asılı sol bir örgüt adı ve bölücü slogan görünce durumu polise bildirdi.Olay yerine gelen polis ekipleri üzerlerinde çelik yelek giydi ve ellerinde otomatik silahlar ile çevrede geniş güvenlik önlemi alıp, Öztrak Caddesi ve Doğramacı sokağı araç ve yaya trafiğine kapattı. İhbarın üzerine hemen olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan'da, ekiplerini yönlendirdi. Tedbir amaçlı itfaiye ve sağlık ekipleri olay yerine yaktın bir yerde bekletilirken, GAZDAŞ ekipleri de bölgedeki gaz akışını kesti.

 

BOMBA İMHA UZMANI GELDİ
Yapılan incelemede, bez pankartın uçlarına sarılı piknik tüpü bağlandığı belirlenince Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden bomba imha uzmanı çağırıldı.Çevrede toplanan meraklı kalabalık ise yaşananları film gibi izledi ve cep telefonları ile bu anları görüntüleme yarışına girdi.
Kısa sürede gelen uzman ekip, özel kıyafetini giydi ve ellerinde otomatik tüfekler bulunan çelik yelekli polis ekipleriyle birlikte inşaata girdi. Polis ekipleri inşaatın bütün katlarını kontrol ederken, kimseye rastlamadı. Binanın 4. katındaki pankart bomba imha uzmanı tarafından kontrollü bir şekilde ipi kesilerek aşağıya düşürüldü. Yapılan incelemede ise pankartın iki ucundaki piknik tüpleri ve pet şişeler içindeki torpil, tiner çakmak gazı incelenmek üzere kriminal laboratuarına götürüldü. Polis, olayın şüphelilerini belirlemek için çevredeki güvenlik ve MOBESE kamera kayıtlarını incelemeye aldı.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.