Necip'in gözyaşları herkesi üzdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu 11 yaşındaki Başak Tahan'a devretti. Burada Çorumlu Necip Can, terörle ilgili soru sorduğu sÄ

GÜNDEM 25.04.2016 01:46:00 0
Necip

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, çocukları Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti. Erdoğan, kabulde Cumhurbaşkanlığı koltuğunu Başak Tahan'a devrederek çocuklarla bir toplantı gerçekleştirdi. Burada hitap eden Erdoğan, çocukların Çanakkale Şehitliği'ni mutlaka ziyaret etmesi gerektiğini vurgulayarak, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya şehitliğe gitmeyen okulların ve çocukların tespit edilerek, bu yıl bitmeden Çanakkale'ye götürülmesi talimatı verdi.

KADINLA ERKEĞİ EŞİT TUTMALIYIZ
Çocuk Cumhurbaşkanı Başak Tahan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bugün bir şey yapma şansı olsa kadınlar ve anneler için ne yapacağı sorulan Tahan, "Kadınla erkeği eşit tutmalıyız. Burada hep erkeğin olması, kadınlardan üstün olması anlamına gelmez. Kadınlar da üstündür. Kadınların ayağının altında cennet vardır. Bugün de kadınla erkeği eşit tutmalıyız" diye yanıt verdi.
 

 

SORU SORARKEN AĞLADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan da çocukların kendisine yönelik sorularını cevapladı. Çorumlu Necip Can, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Ülkemizde terör olayları oluyor ve bazı insanlar evlerinden oluyor. Terörü bitirmek için neler yapmaya çalışıyorsunuz?' diye sordu. Bu sırada ise Necip Can, duygularına hakim olamayarak ağladı. Şehitlerin aile ve çocuklarının asla açıkta bırakılmayacağını belirten Erdoğan, "Şu anda biliyorsunuz bu teröristlerle ilgili mücadelemiz yoğun bir operasyon dizisiyle devam ediyor. Çünkü biz bu terörü, teröristleri milletimizin huzuru, refahı için sonuna kadar mücadele ederek devam ettireceğiz. Çünkü bizim şehidimizin kanı yerde kalmayacak. Onun için de bu mücadelenin devamı gerekiyor. Özellikle şu anda güneydoğu bölgesi başta olmak üzere buralarda bildiğiniz gibi bir taraftan bu operasyonlar devam ederken diğer taraftan da biz oralarda şehitlerimize ve gazilerimize yönelik bildiğiniz gibi devletimizin aldığı bir dizi yardımlar paketi var. Şehitlerimiz aileleri bize emanettir. Biz onları asla açıkta bırakamayız ailelerini, çocuklarını" diye konuştu.