Tesis 10 ayda bitecek

Edirne Katı Atık Birliği Meclisi Nisan Ayı olağan toplantısı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında toplandı.

GÜNDEM 23.04.2016 06:40:00 0
Tesis 10 ayda bitecek

Birlik Nisan Ayı olağan toplantısı; yoklamanın ardından, 2015 Faaliyet Raporu’nun ve Birlik 2015 kesin hesabı okunarak oy birliği ile kabul edildi. Başkan Recep Gürkan, birlik üyelerine Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisleri’nin inşaatının durumu hakkında detaylı bilgi verdi. Gürkan, “Tesisin inşaatını yaklaşık 10 ay gibi kısa bir sürede bitireceğiz. Bu tesisimiz için yaklaşık 3 milyon 800 bin TL’lik hibe için başvurumuz Çevre ve Şehircilik Bakanı’nda; yakında onaylanmasını bekliyoruz.Yaptığımız tesisin tesis olarak muhteşemliğinin fonksiyonluğunun yanında bizim en önemli hedeflerimizden biri olan çevreyle barışık olması, ekolojiyi bozmaması da çok önemliydi. Bu anlamda bu tesisle bunu da başarmış oluyoruz.Bu tesisten en büyük faydalanıcı Edirne olacaktır. Edirne’de yaklaşık 60 yıldır vahşi bir depolama vardı. Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisimiz hizmete girdiği andan itibaren mevcut vahşi depolama yerlerinin de rehabilitasyon çalışmalarını başlatacağız. Bunu da EDİKAB olarak yapmayı planlıyoruz. Lalapaşa, Süloğlu ve Havsa’daki vahşi depolama alanları da dahil olacak. Hepimizin göreve başladığının 16. Ayında sözleşmeyi imzaladık. Yaklaşık 3 ay sonra tesisimiz bitiyor. Gerçekten gurur duyulacak bir proje oldu. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.” dedi.
 

 

SEÇİM YAPILDI
Edirne Katı Atık Birliği toplantısında gizli oylama ile birlik Başkanlığı’na Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan seçildi.Birlik Meclisi’nin 1. Başkan Vekili Edirne Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özçuhacı; 2. Başkan Vekili Edirne Belediye Meclis Üyesi Ahmet Karagülle seçildiler.Birlik Katip üyeliğine Edirne Belediye Meclis Üyesi Semih Çınar, Edirne Belediye Meclis Üyesi Türker Altıerler asil üye seçilirken; yedek üyeler Havsa Belediye Meclis Üyesi Ahmet Tufanbaş ve Hakan Dağdeviren oldu. Encümen üyeliğine, Birlik Başkanı Recep Gürkan doğal üye olarak girerken; Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Lalapaşa Belediye Başkanı Bülent Şahinşah, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, Edirne Belediye Meclis Üyesi Refik Şahin, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Geçmiş, Edirne Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özülkü gizli oyla seçildiler.Son olarakta Birlik Plan Bütçe Komisyon üyeliğine Edirne Belediye Meclis Üyesi Aydın Koruyan, Havsa Belediye Meclis Üyesi Necmettin Fidan, Süloğlu Belediye Meclis Üyesi Ertan Alada, Lalapaşa Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Acar, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Uzun seçildi.