En lezzetli yarışma

Tekirdağ'da 40. Turizm Haftası dolayısıyla "Tekirdağ Yöresi Geleneksel Yemek Yarışması" düzenlendi.Yarışmada dereceye girenlere ise çeşitli ödüller verildi.

GÜNDEM 22.04.2016 01:22:00 0
En lezzetli yarışma

Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde düzenlenen yarışmaya Vali Enver Salihoğlu Büyükşehir Belediye Başkanvekili Münür Karaevli, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice ve çok sayıda ev hanımı katıldı.

 

 

Programın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, yöresel yemek kültürünün gelişmesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Geleneksel yemeklerimiz evlerimizde ev hanımları tarafından yaşatılmakta, ilimize gelen ziyaretçilere sunulamamaktadır. Geleneksel kültürümüzü yansıtan ev yemeklerimizi yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak ayrıca ilimize gelen ziyaretçilere bu kültürümüzü tanıtmak ve özel damak tadını tattırmak, ev ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla her yıl geleneksel yemek yarışması düzenliyoruz.” dedi.
Konuşmaların ardından yarışmaya katılan ev hanımları, yaptıkları yemekleri jüriye sundu. Çorbalar, etli yemekler, zeytinyağlılar, hamur işleri ve tatlılar kategorilerinde ev hanımlarının hazırladığı yemekler jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Yarışmada jüri üyelerinin oylamasının ardından dereceye girenlere Protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.