Milli Eğitim'den izin bekleniyor

Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Çerkezköy'e bağlı Kızılpınar Mahallesi'nde bulunan futbol sahasında belediye tarafından yapılması planlanan düzenleme çalışmalarının ba?

GÜNDEM 21.04.2016 07:07:00 0
Milli Eğitim

 

10 YIL ÖNCE OKUL YAPILMASI İÇİN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NE TAHSİS EDİLDİ

Kızılpınar Mahallesi’nde 424 ada 1 parselde bulunan mevcut futbol sahasının revize edilip, amatör spor kulüplerinin kullanımına kazandırılmasını isteyen Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yetkilileri, Çerkezköy Belediyesi’nin düzenleme çalışmalarına başlayabilmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelecek yazının beklendiğini kaydetti. Bahse konu alanın Hazineye ait olduğunu belirten TASKF yetkilileri, “Burası yaklaşık 10 yıl önce okul yapılması için Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Fakat bugüne kadar konuyla ilgili herhangi bir çalışma yapılmadı” açıklamalarında bulundu.

 

 

DAHA FAZLA SAHAYA İHTİYACIMIZ VAR

Kızılpınar Futbol Sahası’nın bulunduğu 424 ada 1 parseldeki alanın sonraki yıllarda yapılan imar planı değişiklikleri ile dönemin Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz tarafından ‘Spor Alanı’ olarak belirlendiğini ifade eden TASKF yetkilileri, “Bölgemizde ciddi manada saha sıkıntısı var. Takımlar maç ya da antrenman yapacak yer bulamıyor. Bunun için Tekirdağ’da daha fazla sahaya ihtiyacımız var. Bunun için Çerkezköy Belediyesi’nden buradaki mevcut sahada düzenleme çalışmaları yapmalarını ve burayı amatör spor kulüplerinin kullanımına kazandırmalarını istedik” dedi.

GERİ DÖNÜŞ YAPILMADI

Kızılpınar Futbol Sahası düzenleme çalışmalarının yapılması için Çerkezköy Belediyesi’nden yardım istediklerini kaydeden TASKF yetkilileri, “Çerkezköy Belediyesi konuyla ilgili 14 Mart 2016 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden izin istendi. Fakat istenen iznin üzerinden 1 ayı aşkın süre geçmesine rağmen konuyla ilgili olumlu ya da olumsuz bir geri dönüş yapılmadı. İlçe milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden bir an evvel gerekli izni vermelerini ve futbol sahasının düzenleme çalışmalarının en kısa sürede tamamlanmasını bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.

 

 

YENİ SEZONA YETİŞECEK

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden beklenen iznin gelmesi halinde hemen çalışmalara başlayacaklarını kaydeden Çerkezköy Belediyesi yetkilileri ise, “İzin gelir gelmez 1 ay içinde ihale çalışmalarını tamamlayıp ihalemizi yapacağız. Sonrasında 4-5 ay içinde de tüm düzenleme çalışmalarını tamamlayıp, futbol sahasının 2016-2017 futbol sezonunda kullanılabilir hale getireceğiz” dedi.

SAHADA NELER YAPILACAK?

Kızılpınar Futbol sahasında yapılması planlanan düzenleme çalışmaların hakkında da bilgiler veren Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, “Öncelikle sahanın zeminini suni çim ile kaplayacağız. Tribünleri ve tesisleri yapıp, çevre düzenleme çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Sonunda da futbol sahasında ışıklandırma çalışmalarını tamamlayıp, burayı resmi müsabakaların oynanabileceği bir hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ