Torunu için 70 yaşında kursa yazıldı

Çorlu'da yaşayan 70 yaşındaki Ayşe Yorulmaz, 4 yaşındaki torunun bilgisayarla ilgili sorularına cevap veremeyince Halk Eğitim Merkezi'nde bilgisayar kursuna başladı.

GÜNDEM 21.04.2016 07:01:00 0
Torunu için 70 yaşında kursa yazıldı

Evde torunu ile fırsat buldukça çeşitli oyunlar oynadığını belirten Ayşe Yorulmaz, "4 yaşında bir torunum var. Evde torunumun bilgisayar ile ilgili sorular sorduğunda cevaplayamadığım için bu kursa başlamaya karar verdim. Burada öğrendiklerim ile torunumun sorduğu sorulara cevap verebileceğim. Bu da beni mutlu edecek. Özellikle diğer kursiyer arkadaşlarımdan yardım almamaya çalışıyorum. Her şeyi kendim öğrenmeye gayret ediyorum.15-20 yıl öncesine kadar İstanbul’da avukat ve muhasebecilerin yanında çalıştım. Daktilo kullanmayı bildiğim için pek yabancı gelmiyor. Bilgisayarı öğrenip torunumun sorduğu soruları rahatlıkla cevaplayabileceğim için çok mutluyum” dedi.
BENİ ÖRNEK ALMALILAR
Kendisi gibi yaşıtlarına evde oturmak yerine bu tür Halk Eğitim Merkezlerinde bulunan çeşitli kurslara katılıp güzel vakit geçirmeyi tavsiye eden Yorulmaz, "Diğer yaşıtlarım da evde oturmak yerine bu tür etkinliklere katılmalı. Evde ölümü bekleyip zaman geçirmek hiç iyi değil. Bu tür faaliyetlerde yer alarak hem bir şey öğrenirler hem de diğer arkadaşlarının da katılmalarına yardımcı olurlar” dedi.