Gürkan'a fahri doktora unvanı

WEBIT Festivali'nin bir parçası olan Akıllı Şehirler Zirvesi'ne katılmak için Sofya'ya giden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a, Sofya Kütüphanecilik ve Bilgi Teknolojileri Üniversites

GÜNDEM 21.04.2016 07:00:00 0
Gürkan

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, Sofya Kütüphanecilik ve Bilişim Teknolojileri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Stoyan Denchev'i makamında ziyaret etti. Denchev ve Gürkan iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel işbirliği konusunda bir süre sohbet etti.Üniversitenin Senato Toplantı Odası’nda iki ülkenin milli marşlarının çalınmasının ardından Belediye Başkanı Gürkan, onur defterini imzaladı.Ardından Sofya Kütüphanecilik ve Bilgi Teknolojileri Üniversitesi tarafından Fahri Doktora unvanı verilen Gürkan'a doktora cübbesini Rektör Denchev giydirdi.
Kendisine bu unvanı layık gördüğü için Rektör Denchev’e teşekkür eden Belediye Başkanı Gürkan, 2006 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve 2012 yılında dönemin Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran'a da aynı üniversite tarafından fahri doktora unvanının verildiğini anımsattı.