2017'de hizmete açılacak

480 yataklı olacak olan Tekirdağ Şehir Hastanesi'nin yapım protokolü, Sağlık Bakanı Mehmet Müzeezinoğlu'nun katıldığı programda imza altına alındı. Bakan Müezzinoğlu, Şehir Hastanesi'nin 2017 son

GÜNDEM 18.04.2016 17:16:00 0
2017

Tekirdağ'a gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu,Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve Metin Akgün ile protokol üyeleri karşıladı. Bakan Mehmet Müezzinoğlu, ilk olarak Tekirdağ’da uluslararası öğrenci derneği olan TUDER Derneği’nde öğrencileri ziyaret etti. Öğrenciler ile kısa bir görüşme yaptıktan sonra Bakan Müeezinoğlu, Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan protokol imza törenine katıldı.

12 YILDA BÜYÜK İŞLER YAPTIK
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sağlık alanında Türkiye’de 12 yılda büyük işlerin başardığını belirterek, şöyle konuştu: "Türkiye, sağlık alanında son 12 yılda gerçekten bugün inanılması zor sessiz dönüşümleri başardı. Daha iyisini, daha güzeli yapma adına da geceli- gündüzlü çalışıyoruz. Bugün için kamu olarak yani sağlık bakanlığı olarak bizim yaptığımız toplam 253 hastanenin toplam yatak kapasitesi 40 küsur bin. Bu hastaneleri bu yıl ve gelecek yıl hizmete açacağız. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir süreç yok. Yine 30 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerini de ilave ettiğimizde bu sayı 70 bin yatak kapasiteye ulaşıyor. Şu anda 70 bin yatak kapasiteli, bir taraftan 30 bini şehir hastaneleri, diğer taraftan 40 bini de kamu hastaneleri olarak bizim yaptığımız 70 bin yatak kapasiteli hastane inşaatı 2016-2017 en geç 2018'de bu ülkenin, bu milletin hizmetine girecek. Bu yıl için yeni ihalelerini yaptığımız ihale süreçlerini başlattığımız yaklaşık 15 bin yatak kapasiteli hastaneleri yine kamu olarak biz yapacağız."
KAPAKLI'YA MÜJDE
Sağlık alanındaki çalışmaların, milletin özgüven başarısı olduğunu ifade eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Çok basit örneğini önümüzdeki bir- iki ay içerisinde, Çerkezköy Devlet Hastanesi'ni, 60 ünite kapasiteli Çorlu Ağız Diş Sağlığı Merkezi’ni hizmete açacağız. Öbür taraftan Malkara'yı hizmete açacağız. Şu anda TOKİ teslim sürecinde. Önümüzdeki 2 ay içerisinde bunlar açılacak. Hayrabolu'nun temelini atıyoruz. İhale planlaması yapılanlar ve baktığımızda şu anda Tekirdağ'da planlaması yapılma aşamasında olan iki yerimiz kaldı. O da yeni ilçe olan biri Ergene, diğeri de Kapaklı" dedi. 
Sağlık Bakan Mehmet Müezzinoğlu daha sonra 480 yataklı şehir hastanesinin yapım ihale işi için inşaat firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ile sözleşme imzaladı.