Çocuklarımıza ilk öğreteceğimiz kelime Allah olmalıdır

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kapaklı Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından 'Hz. Peygamber, Tevhid Ve Vahdet'' Konulu Konferans düzenlendi.Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet Ä?

GÜNDEM 15.04.2016 02:07:00 0
Çocuklarımıza ilk öğreteceğimiz kelime Allah olmalıdır

Keleşler Halı Saha düzenlenen Kutlu Doğum Haftası kutlamalarına Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz,Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkan Müşaviri Ramazan Tahiroğlu, İlçe Müftüsü İsa Aktaş ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Bahçeli Cami İmamı Hüseyin Kılıç, Kur'an-ı Kerim tilaveti okudu.
BİR İNSANI SEVİYORSANIZ ALLAH RIZASI İÇİN SEVİN
Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü İsa Aktaş, "Peygamber Efendimiz Şöyle Buyuruyorlar, 'İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Ben size, yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir şeyi haber vereyim mi? aranızda selâmı yayınız' diyor. Çok açık mesaj. Bugün islam alemi olarak bizler bu sevgiye muhtacız. birbirimizi sevmek noktasında çok eksiklerimiz var. Belki seviyoruz ama menfaatimiz olduğu için. Belki seviyoruz ama işimiz olsun diye seviyoruz. Amma Allah’ın Peygamberi ölçüyü koymuş. Peygamberimiz diyor ki 'Bir insanı seviyorsanız Allah rızası için sevin.' diye buyuruyor."dedi,
 

 

TEVHİT BİRLEŞTİRME DEMEKTİR
Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ramazan Tahiroğlu ise konuşmasında Tevhid ve Vahdetin önemine vurgu Yaptı. Tahiroğlu, “Bu senedeki Diyanet İşleri Başkanlığımızın seçmiş olduğu konu gerçekten İslamiyet’in özüdür. Tevhid, Vahdet, İman…Diyanet İşleri Başkanlığımız gelin bu çerçevede bir olalım çağrısında bulunuyor. Gençlerimizin kullandığı kelimelerle biz yetişkinlerin kullandığı kelimeler birbirinden farklılaştı. Bugün bir gencimizi yolda durdurup Tevhid nedir? diye soracak olsak bunu bilecek gencimiz çok azdır. Tevhid kelimesi de çok kadim bir kelimedir. Arapçada Tevhid ‘birleştirme demektir. Allah’tan başka ilah yoktur. Sadece Allah vardır. İşte bir ettiği için Tevhid diyoruz. Bunu ifade etmekte ‘La İlahe İllallah’tır. Çocuklarımıza ilk öğrettiğimiz kelime de Allah olmalıdır."dedi.
Konuşmasının ardından Tahiroğlu’na Belediye Başkanı İrfan Mandalı çiçek, Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ise plaket takdim etti. Program ilahi konseri ve semazen gösterisi ile sona erdi.