Genç çiftçilere 30 bin lira hibe

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim toplantısında çiftçiler bilgilendirildi.

GÜNDEM 15.04.2016 01:47:00 0
Genç çiftçilere 30 bin lira hibe

Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abuzer Sağdıç’ da katıldı. Katılımcılara, Ziraat Mühendisi Süleyman Korkut tarafından bilgi verildi. Proje başvuru koşullarını ve proje konularını anlatan sunumu İlçe Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Süleyman Korkut yaptı. Korkut, desteklenecek projelerin büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, kanatlı ve ipekböceği yetiştiriciliği,kapama meyve bahçesi tesisi, fide, fidan, iç ve dış mekân süs bitkisi yetiştiriciliği, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği,kültür mantarı üretimi,tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi, coğrafi işaretli, yerli gen kaynaklarını kullanarak, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim konulu projeleri ile coğrafi işareti olan gıdaların üretimi konulu projeleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Desteklenecek projeler kapsamında kabul edilen başvurularda, hibe sözleşmesi imzalanarak belirlenen şartları yerine getiren genç çiftçiye en fazla 30 bin liraya kadar hibe yoluyla destek verileceği öğrenildi.