Kentsel sit alını olarak kabul edildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 'Miras Atölyesi 2 projesi' kapsamında bulunan Şarköy'deki Gaziköy Mahallesi, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından arkeolojik sitten sonra kentsel sit alan?

GÜNDEM 15.04.2016 01:42:00 0
Kentsel sit alını olarak kabul edildi

Şarköy'ün kültür mirasını en fazla yansıtan mahallelerinde birinin Gaziköy olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Biz bu bölgenin kalkınması ve kültür varlıklarının onarılıp korunarak gelecek kuşaklara aktarılabilmesini istiyoruz. Alınan bu kararla tescillenen yapıların restorasyon çalışmaları yapılmaya başlanacak. Bu kararın alınmasında İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin başta olmak üzere emeği geçen tüm personelimi tebrik eder bölgemize hayırlı olmasını dilerim."dedi.
2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa göre Gaziköy’de bulunan tarihi yapılar ve evlerde basit onarım dahi yapılamazken, karar sonrası vatandaşlar belirlenen tescilli binalar üzerinde aslına sadık kalarak onarım ve mevcut eski temellerin üzerine yöresel mimari ve malzemeler ile yapı yapma hakkına sahip olacak.
Gaziköy (Ganos Antik Kenti) Şarköy İlçesine bağlı Ganos Dağı’nın eteklerinde Marmara Denizinin kıyısında şirin küçük bir mahalledir.