İlk açılış MR Merkezi ile yapıldı

Temeli 6 Mart 2014 tarihinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı törenle atılan ve 23 Nisan 2015 tarihinde hizmete girmesi planlanan 200 yataklı Çerkezköy Devlet Hastanesi, 1 yıl gecikmeli olara

GÜNDEM 14.04.2016 02:48:00 0
İlk açılış MR Merkezi ile yapıldı

Hastanenin yeni binasında çalışmaların yüzde 99 oranında tamamlandığını belirten  Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Necati Karaoğlu, “Yeni hastanemizde MR hizmeti verilmeye başlandı. Artık hastalarımız MR çektirmek için Çorlu veya Tekirdağ'a gitmek zorunda kalmayacak. 15 Nisan Cuma günü itibari ile yeni binamıza taşınma sürecini başlatacağız. Bir ay içinde yeni binamızda hizmet verir hale gelmeyi planlıyoruz” dedi.
MR ÇİLESİNE SON
Çerkezköy'de devlet hastanesi imkanlarından faydalanarak MR çektirmek isteyen hastalar, Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde MR Merkezi olmadığı için, Çorlu veya Tekirdağ'daki devlet hastanelerine gitmek zorunda kalıyordu. Artık bu çile sona eriyor. Çerkezköy Devlet Hastanesi'nin yeni binasında MR Merkezi kuruldu ve hasta kabulüne başlandı. MR ünitesinin hasta kabulüne başlaması dolayısıyla Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Necati Karaoğlu, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Mustafa Dönmez, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Kürşat Koparan, Hastane Müdürü Yalçın Ay, MR Merkezini ziyaret etti ve merkez sorumlu teknikeri Kanber Can'dan bilgi aldı.
 

 

DOKTOR KADROSU GENİŞLEYECEK
Yıllardır vatandaşların MR çektirmek için Çorlu ve Tekirdağ’a gitmek zorunda kaldığnı belirten Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Necati Karaoğlu, hastaların bu sıkıntıdan kurtulduğunu belirterek," MR ünitesi için ihaleye çıktık. Bir firma 3 yıllığına ihaleyi kazandı. Sonrasındaki süreçte 3 ay içinde MR cihazı yeni binamıza kuruldu. Hastalarımız burada MR çektirmeye başladı."dedi. Yeni hastane hakkında da bilgi veren Başhekim Karaoğlu, “Hastanemiz 27 bin 400 metrekarelik alan üzerine kuruldu. Toplam 31 bin 700 metrekare kapalı alana sahip. Hastanemizde yenilik olarak MR ünitesinin yanı sıra 5 adet de özel SDL Odası (Sancı-Doğum-Loğusa) bulunuyor. Yeni binamız ile birlikte hastanenin fiziki kapasitesi artacak. Zamanla doktor kadrosu genişleyecek. Halkımıza daha kaliteli sağlık hizmeti verebileceğiz” ifadelerini kullandı:
TRAKYA’DA DAHA GELİŞMİŞİ YOK
MR cihazı hakkında bilgiler veren Çerkezköy Devlet Hastanesi Radyoloji Teknikeri Kanber Can ise, “Trakya Bölgesi’nde bundan daha gelişmiş bir MR cihazı yok. Tüm çekimlere haiz bir cihaz. Burada halkımıza 7/24 hizmet vereceğiz. Tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ