Öğrencilere Atık yağ bilgilendirmesi yapıldı

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan "Evlerden Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası" ve "Temiz Çevre, Engelsiz Hayat Projesi" kapsamında görevliler ?

GÜNDEM 14.04.2016 02:30:00 0
Öğrencilere Atık yağ bilgilendirmesi yapıldı

Çorlu Belediyesi ile Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TÜÇEV) tarafından yetkilendirilen Deha Biodizel firması arasında gerçekleştirilen atık yağ toplama kampanyası için yapılan protokol, 3 yılını doldurdu. Son olarak SODEM tarafından Çevre Ödülüne layık görülen kampanyaya daha fazla katılım sağlamak amacı ile okulları ziyaret eden Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlileri, öğrencilere atık yağlar ve zararları hakkında bilgiler aktardı.

Buluştukları öğrencilere bilgi veren Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden sorumlu Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, "Biriktirilen evsel atık yağlar 5 litre ve üzerinde olduğunda Deha Biodizel firması tarafından vatandaşların evlerinden alınıyor, 5 litreden az olan atık yağlar ise atık yağ toplama merkezlerinde toplanıyor. Toplanan evsel atık yağların geri dönüşümü de çevreye zarar verilmeden yine aynı firma tarafından sağlanıyor. Ekiplerimiz, evsel atık yağların çevreye verdiği zararlar hakkında halkı bilinçlendirmek amacıyla hazırlanan broşürlerin dağıtımına da başladılar.  Evlerden bitkisel atık yağ toplama konusunda başlattığımız kampanya ile temiz çevre ve engelsiz hayat hedefi ile Engellilerimize de destek oluyoruz. Bitkisel atık yağlarınızı pet şişe ve kaplarda biriktirerek; atık yağ toplama merkezleri olan okul, cami, belediye ve muhtarlıklarda bulunan atık yağ bidonlarına bırakarak, çevre kirliliğini önlediğiniz gibi, engelli vatandaşlarımızın pek çok ihtiyacına sizler de destek olabilirsiniz” dedi.