Camcı güven tazeledi

CHP Genel Merkezi tarafından, 'Muhtarlık Bölgesi delegeleri ve parti içi ön seçmen seçimleri ile il-ilçe kongreleri' seçimleri ile ilgili olarak, Çerkezköy, Çorlu ve Süleymanpaşa ilçelerindeki kongrele

GÜNDEM 10.04.2016 22:02:00 0
Camcı güven tazeledi

<>
Beylice Düğün Salonu’nda yapılan olağan kongreye, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ile çok sayıda partili katıldı. Kongreye misafir olarak katılan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel de takip etti.
DİVAN HEYETİ OLUŞTURULDU
Divan Başkanlığına Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Katip Üyeliklere ise Asuman Hayriye Öcal ve Hatice Karpuz oy birliği ile seçildi. Ertelenen kongreyi gerçekleştirmek için bir araya geldiklerini belirten Divan Başkanı Fehmi Altayoğlu, “Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor. Bu ülkenin çimentosu, yapı taşı olan CHP’ye, eskisinden çok daha fazla ihtiyacımız var. 2014 yerel seçimlerinden sonra CHP Tekirdağ’da 12-0 ile destan yazdı. Her ilçenin bir başarı hikayesi var. Ama en önemli başarı hikayesi Çerkezköy’ündür. Vahap Akay, AK Parti’nin kalesi olarak görünen Çerkezköy’de seçimleri kazanarak 20 yıl sonra belediyeye tekrar CHP bayrağını astı. Bu başarı hikayesini devam ettirmeliyiz” dedi.
ÖĞE'Yİ ELEŞTİRDİ
Ardından CHP Çerkezköy İlçe yönetiminin faaliyet raporu ile çalışma ve hesap raporları ibra edildi. Daha sonra da kürsüye gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, burada AK Parti ve MHP'nin Çerkezköy Belediyesi’nin iki yıllık çalışmaları hakkındaki yaptığı eleştirilere cevap verdi. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe'nin de kongre de olduğunu belirten Akay,  "Misafirin başımızın üstünde yeri vardır. Fakat program içinde buraya geleceğini tahmin etmiyordum. Affınıza sığınıyorum” diye başladığı konuşmasında Öğe'yi eleştirdi.  AK Parti yönetiminin Çerkezköy Belediyesi’nin 2014-2019 stratejik planına takmış durumda olduğunu belirten Akay, “Ben de burada onların 2004-2009 stratejik planları üzerinden cevap vereceğim. 2004-2009 stratejik planlarınızda ‘Çorlu Deresini ıslah edeceğiz’ dediniz. Biz iki yıldır DSİ ve Büyükşehir ile çalışma yapıyoruz. Siz 10 yıllık dönemde bela olan dereye hiçbir şey yapmadınız. Yaz spor okulu yapacağız demişsiniz. Yok! Engelli parkı yapacağız demişsiniz. O da yok! Ben söyleyeyim engelli parkının nerede olduğunu. Başarır Sokak’ta yapılıyor. Roman vatandaşlar için proje yapacaktınız, yapmadınız. Keşke o projeyi yapsaydınız da biz de o proje üzerinden çalışıp insanlık dışı yaşayan bu vatandaşlara sahip çıkabilseydik. 2011 yılında kapalı yüzme havuzu yapacağız dediniz. Yok! Ben yerini söyleyeyim sayın başkan. Cengiz Topel Caddesi üzerinde 1500 ada 5 parselde projesi tamamlandı. Büyükşehir’e devrettik. Kadir Başkanımız da söz verdi. Önümüzdeki ay temeli atılacak. 2011’de Kültür Merkezi’ni bitireceğiz demişsiniz. Nerede Kültür Merkezi? Yıl 2016 olmuş. Ben söyleyeyim. 119 ada 25 parselde Kültür Merkezinin temeli önümüzdeki ay atılacak. 2010 yılında yine buradaki faaliyet raporunda spor salonu yapacağız dediniz. O da yok. İstasyon Mahallesi’ndeki salonu neden 10 yıldır görmediniz? Biz orayı şimdi ne yaptık, gidip görebilirsiniz. Oranın çürümesine biz göz yummadık. 2010-2014 stratejik planında Tepe Piknik alanının restore edileceğini söylemişsiniz. Nasıl restore edildiğini gördük. Biz göreve geldiğimiz tepe piknik alanı Orman İşletme Müdürlüğü’ne devredilmiş birilerinin işletmesi haline gelmişti. Biz geldik ne yaptık; 29 yıllığına tepe piknik alanını geri aldık ve Çerkezköy’e kazandırdık. Daha sonrada restore ettik ve hala daha orada yenilikler yapılacak. Bize oy veren, vermeyen kimsenin yüzünü kara çıkarmayacağız. Çerkezköy’ün 2 yılı çalındı diyenler 10 yıldır Çerkezköy’e ne yaptı. Kızılpınar Belediyesini hacizli dosyalarla gidip aldık. Çerkezköy’ün 10 yılını çalanlara söylüyorum; Çerkezköy’ün 1 yılını daha kimseye çaldırmayacağız. Bizim sevdamız Çerkezköy” ifadelerini kullandı.
 

 

YİNE 12-0 YAPACAĞIZ
Göreve geldikten sonra ilk işlerinin ilçe belediye başkanları ve ilçe örgütleri ile bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunmak olduğunu belirten CHP İl Başkanı Recep Ökten, "Birliktelik başarıyı getirir dedik ve çalışmaya başladık. 3 ilçede büyük bir olgunlukla delege seçimlerini tamamladık. Hiç kimse bizi bu memlekete hizmet yolundan döndüremez. Bu kapsamda belediyeler bizim eylem kanadımızdır. Var gücümüzle çalışıp 2019 yerel seçimlerinde de 12-0 yapacağız.” dedi.
HER İŞTE BİR HAYIR VARDIR
Uzun bir aradan sonra CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın kongresinin gerçekleştiğini belirten CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ise “Her işte bir hayır vardır. Bugüne kadar birçok mücadelenin içinden geçtik. En zor mücadelenin gerçekleştiği yer de Çerkezköy’dür. Mücadelemiz ancak birbirimizin elinden tutmakla, omuz omuza vermekle amacına ulaşır. Hatırlayacağınız üzere 2012 yılında Çerkezköy’ü su bastı. Çerkezköy’e geldim ve o dönem ilçe başkanlığından yeni ayrılan Vahap Akay ile çizmelerimizi giyip Hükümet Caddesi’ne gittik. Vahap Akay bana o zaman Çerkezköy’ün kaderinin bu olamayacağını söyledi. Çok mücadele etti. Mücadelesini bugün de Belediye Başkanı olarak sürdürüyor. Kendisini tebrik ediyorum” diye konuştu.

CAMCI'NIN YÖNETİMİ

Tek liste ile seçimlere giren Camcı, 256 delegeden kongreye katılan 217 üyenin oyunu aldı. 2 oy ise geçersiz kaldı. Geçtiğimiz Kasım ayında görevden alınan CHP eski İlçe Başkanı Birol Öztürk'ün yerine o dönemde atanarak gelen Camcı, 5 ay sonra yapılan seçimde ise geçici olarak sürdürdüğü başkanlık görevinde güven topladı ve başkan seçildi.
Teşekkür konuşması yapan Camcı, "Geçtiğimiz ay demokrasi şöleni içinde delege seçimimizi yaptık. Listemiz tüm sandıklardan zaferle çıktı. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da parti içi demokrasi ile halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Yeni ekibimizle yılmadan yorulmadan, daha çok çalışacağız. Parti içi birlik beraberliği sağlayacağız. Ayrım yapmadan yeni projelerle halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.Camcı'nın yeni yönetiminde ise Özer Adalı, Metin Akyıldız, Hatice Altunyaprak, Uğur Can Avcılar, Cevdet Aykaç, Sibel Baloğlu, Gökhan Biber, Kemal Bozkuş, Haluk Cengiz, Ayfer Dönmez, Yaşar Gül, Hasan Keçe, Kadriye Öztürk, Türkan Şans, Ruhi Taşdelen, Zafer Uyanık yer aldı.
Haber / Ahmet KARDEŞ