Canımızı feda etmekten çekinmeyiz

Türk Polis Teşkilatı'nın 171'inci Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Çerkezköy'de düzenlenen tören, son zamanlarda yaşanan terör olaylarında çok sayıda polisin şehit olması nedeni

GÜNDEM 10.04.2016 21:50:00 0
Canımızı feda etmekten çekinmeyiz

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy 3.Zırhlı Tugay Komutanı Yılmaz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları İmdat Özgör, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan ile, daire müdürleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, polisler ve çok sayıda vatandaş katıldı.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Atatürk anıtına çelenk sundu.

ONUR,GURUR VE KIVANCI YAŞIYORUZ
Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yıldönümünü kutlamanın onur, gurur ve kıvancını yaşadıklarını belirten Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, "İlk defa Türk Polis Teşkilatı, polis adıyla 10 Nisan 1845 tarihinde yayınlanmış olan polis nizamnamesi ile kurulmuştur."dedi. Polisin hedefinin suçun işlenmesini önlemek olduğunu sözlerine ekleyen Ogan, “Şayet suç işlenmiş ise de suça bağlı ve irtibatlı şüpheli ve delilleri tespit ederek, suç ile alakalı şahısları Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirmektir. Bununla beraber her türlü gerici akımlara, bölücü teröre ve trafik terörüne karşı ayrıcı gençlerimizin büyük belası uyuşturucu ile mücadeleye azim ve kararlıkla durmadan devam edilmektedir. Tüm bu hizmetleri yerine getirirken huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk İlke ve inkılaplarına bağlı, kendisine verilen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirme azminde ve kararlığında, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi dün olduğu kadar bugün de Cumhuriyetin ve yasaların daima kalkanı olarak sorumlulukları çerçevesinde hareket etmektedir."dedi. Polis ailelerine de seslenen Ogan, "Tüm teşkilat mensuplarımızın ve onların fedakar ailelerinin 171.kuruluş yıldönümünü kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor. Kahraman gazilerimiz ile halen görevleri başında bulunan tüm teşkilat mensuplarına ve ailelerini sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” diye konuştu.
 

 

KOKTEYL DÜZENLENMEDİ
Emniyet Teşkilatının 171.yılını kutlayan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise, "Toplum ve fert olarak huzur ve güven içersinde yaşamamızın teminatı, devletimizin bekası, birlik ve beraberliğimizin devamı için durmadan fedakarca hizmet veren tüm emniyet mensuplarını tebrik, hizmetlerinden dolayı da teşekkür ediyorum. Kuruluş yıldönümü vesilesiyle polis teşkilatımızın görevleri esnasında şehit olan mensuplarına da Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ömür diler, çalışanlarına da sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim."dedi.Konuşmaların ardından tören sona erdi.Geçtiğimiz yıllarda Polis Evinde yapılan kokteyl ise son dönemlerde yaşanan terör operasyonlarında çok sayıda polisin şehit olması nedeniyle düzenlenmedi.
Haber/Ahmet KARDEŞ