Vicdansız

Edirne'de yük taşıyan ve yorgunluktan yere yığılan atın kafasına tekme ve sopayla vuran sahibi hayvanseverleri ayağa kaldırdı.Polis, şikayet üzerine bu kişiyi yakalamak için soruşturma başlattı.

GÜNDEM 10.04.2016 21:39:00 0
Vicdansız

Şükrüpaşa Mahallesi İbrahim Ay Caddesi’nde kağıt toplayan bir kişi tekerlekli arabayı çeken atın yere düşerek yığılmasından sonra başına sopa ile vurup tekme atmaya başladı. Bu anları ise bir kişi cep telefonu ile görüntüleyerek sosyal medyada yayınladı. Görüntüleri izleyen çok sayıda kişi bu yaşananlara tepki gösterdi.

 

 

Yaşanan olayın kendilerini de üzdüğünü belirten Edirne Doğayı ve Hayvanları Koruma Yaşatma Derneği Başkanı Nurhan Kalender,  "Olay sonrası vatandaşın tepkisi oluyor ve polis aranıyor. Polis olay yerine gelene kadar at sahibi atı kaldırarak kaçıyor. Biz de dernek olarak Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’ne başvurarak şikayetçi olduk. Yasalar gereği hayvana işkence yapana 560 lira idari para cezası kesiliyor. Hayvanlara işkence yapanların cezalarının artırılmasını istiyoruz. Ata işkence yapan kişinin adının Ferdi olduğunu öğrendik" dedi.