Köprülü: Yapmadan kaçtılar

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 2011 yılında başladığı Çorlu- Şerefli Yolu'nun, Karatepe-Çorlu arasındaki 4 kilometrelik bölümündeki ?

GÜNDEM 8.04.2016 02:58:00 0
Köprülü: Yapmadan kaçtılar

Yolun yapımından Karayolları Genel Müdürlüğü'nün sorumlu olduğunu belirten Köprülü, yolla ilgili bu tarihe kadar herhangi bir çalışma yapılmadığını belirterek, "Bu kadar zamanda yolun tamamlanmamış olmamasının mağduriyeti ortadayken bu kez de yolun yapılmayan 4 kilometrelik kısmının karayolları ağından çıkarılması kararı alındı. Bu karar ise bakanlığın bu yolu tamamlamak istemediği sonucu ortaya çıkarmıştır.” dedi. 

Yolun il ağından, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın oluru ile çıkarıldığını belirten Köprülü, bu sonuçtan bu yolda duble yol çalışmasının yapılmayacağı anlamının çıktığını vurguladı. Köprülü, "Anlaşıldığı kadarıyla bakanlık yolun maliyeti korktu. Yolun yapımını bitirmek yerine, çareyi yolu il ağından çıkarmakta buldular. Çok komik bir gerekçe ile de bu sorumluluğu üzerinden atmaya çalıştılar." dedi.

MECLİSE SORU ÖNERGESİ VERDİ
Köprülü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle meclise verdiği soru önergesinde şunlara cevap istedi:Çorlu-Karatepe arasındaki yolun, il ağının dışına çıkarılmasının gerekçesi nedir.Bu değişiklikle bu 4 kilometrelik mesafede duble yol çalışması yapılmayacağı doğru mudur? Bugüne kadar Çorlu-Karatepe arasında duble yol çalışmasına ilişkin kamulaştırma faaliyeti yapılmış mıdır? Çorlu-Şerefli Kavşağı arasındaki duble yol çalışmalarının ihalesi Çorlu-Karatepe arasını kapsamakta mıdır? Kapsamıyorsa Çorlu-Karatepe arasında bu doğrultuda bir ihale yapılmış mıdır? Tekirdağ ili için Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 2016 yatırımı toplam ne kadardır. Türkiye toplam yatırımının içinde ki yüzdesi nedir?