Tatilcilerin su sorunu ortadan kalkacak

Marmaraereğlisi İçme Suyu İsale ve Şebeke Hattı İnşaatının temeli Yeniçiftlik Mahallesinde düzenlenen törenle atıldı.

GÜNDEM 6.04.2016 23:33:00 0
Tatilcilerin su sorunu ortadan kalkacak

Törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter Oral Karakaya, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Genel Müdür Yardımcıları İbrahim İçöz, Feyzi Ünal ve Soner Ergin, daire başkanları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

3 AY İÇİNDE TAMAMLANACAK
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa yaptı. Türkgücü Mahallesinde bulunan kuyulardan gelen isale hattının yaz aylarında Marmaraereğlisi’nde görülen nüfus artışı sonucu yetersiz kaldığı için Yeniçiftlik mahallesinde içme suyu sıkıntısı yaşandığını belirten Başa, "Ayrıca bu hatta sıklıkla arızalar meydana geliyordu ve mahalle halkı susuz kalmaktaydı. Bütün bu sorunları çözmek amacıyla TESKİ Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan “Marmaraereğlisi İçme Suyu İsale ve Şebeke Hattı İnşaatı” ihale edilmiş ve yüklenici firmaya 15 Mart 2016 tarihinde yer teslimi yapılmıştır. Sözleşme bedeli 6 milyon 980 bin lira (KDV Hariç) olup işin süresi 150 gündür. Ancak 2,5-3 ay içerisinde çalışmaların tamamlanması hedeflenmektedir. İş kapsamında Yeniçiftlik Mahallesinde yaklaşık 16 bin 300 metre, Deereağzı bölgesinde de yaklaşık 9 bin 200 metre, toplamda 25 bin 520 metre olmak üzere, ağırlıklı olarak Düktil Font ve PE boru döşenecektir. İş tamamlandığında Marmaraereğlisi’nin içme suyu yetersizliği önemli ölçüde ortadan kalkacaktır. Ayrıca TESKİ olarak Marmaraereğlisi ilçe sınırları içinde yürüttüğümüz diğer çalışmalar kapsamında, Yeniçiftlik Mahallesi Atıksu Arıtma Tesisi Rehabilitasyon çalışmaları devam etmektedir."dedi.
 

 

BÖYLE BİR İHTİYAÇ VARDI
Marmaraereğlisi'nin böyle bir çalışmaya ihtiyacı olduğunu belirten Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, "Böylesine güzel bir çalışmayı, artı yapılacak olan çalışmaları Marmaraereğlisi ilçemize kazandırdığı için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa ve yetenekli ekiplerine teşekkür ediyorum."ifadelerini kullandı.
YAZ SEZONUNU 6 AYA ÇIKARMAMIZ LAZIM
Marmaraereğlisi nüfusunun yaz ve kış aylarında değişiklik gösterdiğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Öncelikle yaz sezonunu 6 aya çıkarmamız lazım.  Ereğli’de başlatılan doğalgaz hamlesi de bunun göstergesidir. İsale hattının da yenilenmesi gerektiği ortaya çıktı ve önceliği Marmaraereğlisi’ne verdik. Gerçekleştirmek istediğimiz birçok hizmet var, bürokrasi nedeniyle geciken birtakım sorunları da aşıyoruz. Biz sorunları aştıkça, Tekirdağ büyüyecek, gelişecek ve yeni yüzüyle cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyecek. Hizmet aşkıyla görevlerini yerine getiren Belediye Başkanlarımızın hepsinin tek bir  amacı var. İlçelerine en iyi hizmeti götürmek. Biz verdiğimiz sözleri yerine getiren, birlik ve beraberlik içerisinde çalışan iyi bir ekibiz."dedi.
Konuşmaların ardından inşaat alanında dualar edilerek, Marmaraereğlisi İçme Suyu İsale ve Şebeke Hattı İnşaatının temeli törene katılan başkanlar tarafından atıldı.