Tüm dünya bize karşı planlar içinde

Namık Kemal Üniversitesi Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, "Hedefimiz 2023 diyoruz. Bu nedenle tüm dünya bize karşı planlar içinde. Fakat bunlara rağmen son açıklanan rakamlara göre eko

GÜNDEM 6.04.2016 23:28:00 0
Tüm dünya bize karşı planlar içinde

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin 54 ülke ile ticaret potansiyelini arttırma ve ihracatını geliştirmesine katkı sağlamak amacıyla ‘Avrupa İşletmeler Ağı Faaliyetleri’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Odanın Konferans Salonu’nda düzenlenen ve COSME Avrupa İşletmeler Ağı Batı Marmara Konsorsiyum Koordinatörü Gülden Uslu ve Namık Kemal Üniversitesi Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker'in konuşmacı olarak katıldığı toplantıya Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak,ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Seçkin ve İsmail Akın, ÇTSO Meclis Üyesi Asım Yavuzarslan ve az sayıda oda üyesi katıldı.
Amaçlarının işletmelerin işbirliği yapmalarına imkan sağlamak olduğunu belirten COSME Avrupa İşletmeler Ağı Batı Marmara Konsorsiyum Koordinatörü Gülden Uslu, işletmeler arasında ticari işbirlikleri, teknoloji transferi ve ortak araştırma anlaşmaları yapılabileceğini belirterek, “Biz 2015 yılı sonunda faaliyetlerimize başladık. İlk icraatlarımızdan biri de Bulgaristan ile Kırklareli arasında ortaklık sözleşmesi imzalamak oldu” dedi.
SAHADA DA İŞLETMELERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ
Artık laf salatalığı yapmayı geride bıraktıklarını belirten NKÜ Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, "Sahaya inip uygulamalara başladık. Avrupa İşletmeler Ağı projesi çerçevesinde sadece seminer ve eğitimlerle değil, sahada da işletmelerimizin yanında olacağız. Hedefimiz 2023 diyoruz. Bu nedenle tüm dünya bize karşı planlar içinde. Fakat bunlara rağmen son açıklanan rakalmlara göre ekonomimiz 4,14 büyüdü. Enflasyon ise 0,17 oranında azaldı” dedi. NKÜ Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker konuşmasının devamında Arge Reform Paketi projesinin amaçlarından bahsetti.
Haber / Ahmet KARDEŞ