Çerkezköy'de TEDES ve KGS hazırlığı

4-10 Nisan arasında kutlanan Polis Haftası dolayısıyla Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, beraberindeki Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, Emniyet Amiri Ekrem Çiçek ve polis memurları Süre

GÜNDEM 6.04.2016 03:17:00 0
Çerkezköy

Şehit olan emniyet mensuplarına Allah'tan rahmet, gazilere ise uzun ömürler dileyen Kaymakam Kubilay,  “Gücünü halkımızdan ve kanunlardan alan emniyet teşkilatımız, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak, aziz milletimizin huzur ve güvenliğini sağlamak, kamu düzenini tesis etmek, suç işlenmesini önlemek ve suç işleyenleri adalete teslim etmek için olağanüstü gayretle, mesai mefhumunu gözetmeden gece gündüz çalışmaktadır. Toplum ve fert olarak huzur ve güven içerisinde yaşamamızın teminatı, devletimizin bekası, birlik ve beraberliğimizin devamı için durmadan, fedakarca hizmet veren tüm Emniyet Mensuplarımızın Polis Haftasını tebrik; hizmetlerinden dolayı başta İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan olmak üzere, tüm personelimize teşekkür ediyorum. ”dedi.

AKAY'I ZİYARET ETTİLER
Ardından Ogan ve beraberindeki emniyet mensupları, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı da makamında ziyaret ederek çiçek takdim ettiler. Canları pahasına vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlayan emniyet teşkilatının Polis Haftası’nı kutladığını belirten Akay, "Şehit olan ve ebediyete intikal etmiş polislerimize Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve mutluluklar diliyorum” dedi.
46 NOKTAYA 46 KAMERA
Ziyarette,Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) ve Kamu Güvenliği Sistemi (KGS)ile ilgili bilgi veren Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, “2008 yılında bilindiği gibi MOBESE Sistemi devre alınmıştı. Şimdi TEDES ve Kamu Güvenliği Sistemi Projesi’ni Çerkezköy Belediyesi ile birlikte hayata geçiriyoruz. Şuanda Emniyet Genel Müdürlüğümüzün onayını bekliyoruz. Yazışmalar tamamlandı. Artık onay bekliyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün projeye onay vermesinin ardından Çerkezköy Belediyesi, TEDES ve Kamu Güvenliği Sistemi’nin ihalesini yapacak.İhale yapıldıktan sonra 46 noktada 46 hareketli kamera ve 100 sabit kamera konulacak. 2 noktada hız ihlal sistemi, 4 noktada hız ve kırmızı ışık ihlal sistemi olacak ve 6 nokta ise TEDES noktası olacak. Ayrıca 10 ayrı noktaya ise PTS (Plaka Tanıma Sistemi) kurulacak.TEDES ve Kamu Güvenliği Sistemi’nin hayata geçmesi ile birlikte Çerkezköy daha da güvenli olacak. Suç ve suçlularla mücadele de TEDES ve Kamu Güvenliği Sisteminin çok büyük fayda sağlayacak."dedi.
İÇİMİZE SİNMEDİ
Geçen yıl TEDES ve Kamu Güvenliği Sistemi'nin ihalesine çıkıldığını fakat içlerine sinmediğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, "Geçen yıl çıktığımız ihale gelir ortaklığı şeklindeydi ve bu içimize sinmedi, ihaleyi iptal ettik. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün projeyi onaylamasının ardından yeniden ihaleye çıkacağız ve kendi imkanlarımız ile bu sistemleri kuracağız” açıklamasında bulundu.