Keşan DOÇEK Malkara Elmalı'da yürüdü, Kemikli Burnunda pedal çevirdi.

Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) geçtiğimiz haftayı hem yürüyüş hem de bisiklet etkinliği ile kapattı.

GÜNDEM 6.04.2016 02:48:00 0
Keşan DOÇEK Malkara Elmalı

ŞEHİTLERE SAYGI DURUŞUNDA BULUNDULAR

Hafta içinde “Türkiye’de Pedal Basmadık Patika Kalmayacak” başlığı altında ve ülkenin değişik bölgelerinde bir süredir devam eden faaliyetler dizisinde DOÇEK Bisikletçileri “Ece Limanı-Kemikli Burnu” güzergahında bir keşif turu yaparak yeni bir parkur çıkardılar. Keşif turu yapan ekibin içinde yeni dede olan iki arkadaşın da bulunması nedeniyle parkura “İki Dede Parkuru” adı verildi. Gelibolu Yarımadasının kuzey bölümlerinde gerçekleştirilen bisiklet keşif turu sırasında Kireçtepe Jandarma Şehitliği’ne uğrayan bisikletçiler burada şehitlerimize saygı duruşunda bulundular.

PEDAL BASMADIĞIMIZ YOL

Ece Limanı ve Kemikli Burnu arasında daha önce geçilmeyen kıyı patikalarını kullanarak parkuru tamamlayan ekip geç saatte Keşan’a döndü. DOÇEK Başkanı Hakan EŞME, "Bölgemizde pedal basmadığımız yol, patika, yer kalmadı, şimdi de öncelikle Trakya ve Marmara Bölgesinde bir çok yeni parkur açarak hem bisiklet hem de doğa yürüyüşü faaliyetlerini yaygınlaştırmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde bu keşif turlarına ülkemizin farklı bölgelerinde, yenileri eklenecek" dedi. Keşan DOÇEK Pazar günü de Malkara’nın Elmalı Mahallesi (Köyü) civarında bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

 

 

FARKLI BİR ROTADAN GRİ DÖNDÜLER

92 kişiden oluşan yürüyüş ekibini Elmalı Mahallesinde, Elmalı Muhtarı Hasan ÇİNKO karşıladı. Ekip faaliyetlerine Elmalı’dan başladı. Güzel bir bahar günü yapılan yürüyüş sırasında Elmalı üzerindeki rüzgar türbinlerine çıkan doğaseverler burada hem Çanakkale Boğazı, hem de Saros Körfezini birlikte görme şansı elde etti ve çıkıştan farklı bir rota kullanılarak geri dönüldü. DOÇEK Genel Sekreteri Nail ÖZKAN, “Yürüyüş sırasında konukseverliğini esirgemeyen Elmalı Muhtarı Hasan ÇİNKO’ya, Mesut Akçay ve İsmail Şali’ye teşekkür etti. ÖZKAN, DOÇEK’in hem ulusal hem de uluslararası faaliyetler düzenlediğini, önümüzdeki hafta Yunanistan Dedeağaç (Alexandrapolis ) Bisiklet Takımı ile ortak bir etkinlik yapacaklarını da dile getirdi.

Marmara Haber