Belediye personeline 'Nezaket' eğitimi

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliği işbirliği ile üye belediye personeline yönelik düzenlenen Nezaket Uzmanı, Eğitimci-Yazar Yaprak Tecir tarafından "Etkili İletişim ve Motiva

GÜNDEM 6.04.2016 02:44:00 0
Belediye personeline

 

Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde gerçekleştirilen seminere, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın yanı sıra, çok sayıda belediye personeli katıldı. Burada açılış konuşması yapan Baysan, "Belediyecilik bence motivasyona en çok ihtiyaç duyan mesleklerin başında geliyor. Biliyorsunuz, yüzde bir bile olsa başarısızlık başarısızlıktır. Başkanlığımın fiilen 17. yılındayım. Çorlu’nun nüfusu 245 bin 588 oldu ve ilk seçildiğim 1989 yılından bu yana çok şey değişti. İhtiyaçlar çoğaldı ve malum büyükşehir olmamızın akabinde gelirimiz yarı yarıya düştü. Böyle bir tabloda ne ben ne de mesai arkadaşlarım motivasyonumuzu kaybetmedik. Eğer kaybetmiş olsaydık hala Çorlumuza hizmet ediyor olmazdık. Yola çıktığımız ilk günden bu yana hep nasıl daha iyisini yaparız diye düşünerek hareket ettik, etmeye de devam ediyoruz. Yaptıklarımızla övünmekle zaman harcamıyoruz, bu zor şartlarda sürekli neler yapabiliriz diye sorguluyoruz. Bu konuda tüm personelime teşekkür ederim. Onlar icra etti, övgüleri onlar adına bizler aldık. Ama motivasyonumuzu asla kaybetmedik ve yeni bir şeyler üretmek için çalışıyoruz. Örneğin Gönül Sohbetleri toplantıları yapıyoruz, halkımızı dinliyoruz, akademisyenlerimiz ile buluşuyoruz. Kısacası durmadan yorulmadan çalışmamız gereken bir süreçte yaşadığımızı bir an olsun aklımızdan çıkartmıyoruz” dedi.
Başkan Baysan’ın konuşmasının ardından Eğitmen Yaprak Tecir, katılımcı belediyelerin personeline “Etkili İletişim ve Motivasyon” konularını içeren bilgiler aktarırken, personele çalışma yaşamları hakkında sorular sorarak etkili iletişim ve motivasyonun önemi ile ilgili paylaşımlar gerçekleştirdi.