Kapaklı, devlet yatırımlarından hak ettiğini alamıyor

Kapaklı Belediye Meclisinin Nisan Ayı toplantısı İrfan Mandalı başkanlığında toplandı.Burada Mandalı, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin'in hazırlattığı ve kendisini sınıfta kaldığÄ?

GÜNDEM 6.04.2016 02:00:00 0
Kapaklı, devlet yatırımlarından hak ettiğini alamıyor

Meclis Toplantısına, mazeret bildiren meclis üyelerinden Adem Sekmen ve Bahtiyar Büyükbüce katılmadı. Gündem maddelerine geçilmeden önce söz alan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, AK Parti İlçe yönetiminin kendisi hakkında yaptığı “Başkan sınıfta kaldı” yönünde yaptığı açıklamalara cevap verdi. Kapaklı'nın Türkiye’nin en hızlı göç alan şehirlerinden biri olduğunu ve sanayisiyle ülke ekonomisine en çok katkı yapan bölgelerin başında geldiğini belirten mandalı, ilçenin hak ettiği devlet yatırımlarını alamadığını öne sürdü.

ÜNİVERSİTE İSTİYORUZ
Kapaklı'da spor salonu olmadığını belirten Mandalı, "Bunun için Bakanlığa gerekli yazıları yazdık ama hala cevap gelmedi. Biz Devletten zengin değiliz. Kapaklı’da okul sayısı yetersiz. Bununla birlikte nüfusu 10 bin olan şehirlerde üniversiteler var fakat nüfusu 100 bin olan Kapaklı’da üniversite yok. Biz Kapaklı’ya üniversite istiyoruz. Saray yolunun hali ortadadır. Yıllardır bitirilemedi. Pınar Bulvarı’na üst geçit yapılması gerekiyor. Bu Karayollarının sorumluluğundadır. Biz yapalım dedik ama buna da izin çıkmadı. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda Kapaklı’ya Devlet yatırımı yapılmadığı aşikardır. Dolayısıyla sınıfta kalan biz değil, AK Parti hükümetidir” dedi.
KAPAKLI'YA BİR ESER BIRAKIN
Mandalı’nın açıklamalarına cevap vermek için söz alan AK Parti İlçe Başkanı ve belediye meclis üyesi olan Salih Bezgin, “Biz Kapaklı Hükümet Konağı’nın yıkılan Beyaz Saray Düğün Salonu alanına yapılmasını istedik. Karşı çıktınız. Halbuki orası 4 mahallenin kesiştiği merkezi bir noktadır. Hastane konusunda da çok güzel müjdelerimiz olacak. Biraz daha sabredilmesi gerekiyor. Siz Devlet yatırımlarını merak etmeyin. Devletimiz gerekeni yapacaktır. Siz buranın çocuğusunuz. Kapaklı’ya bir eser bırakın” dedi. AK Partili Meclis Üyesi İrfan Demir de, “Üniversite istiyorsunuz ama eğitim alanı olarak 1 metrekare ayırdığınız yer yok. 30 dekar eğitim alanı istenildi sizden onu bile hazırlayamadınız. Bu arada Devlete olan 58 dönümlük arazi borcunuz da ayrı bir konu” dedi.
AK Partili Bezgin ve Demir'in sözleri üzerine Mandalı, "Kapaklı’ya üniversite gelecekse değil 30 dekar, gerekirse 100 dekar eğitim alanı oluşturabiliriz. Siz bana önce şunun cevabını verin. Tekirdağ vergi veren iller sıralamasında 8’inci iken, yatırım alan iller sıralamasında 68’inci sırada yer alıyor. Bu tablo ne zaman düzelecek. Tekirdağ ne zaman en fazla devlet yatırımı alan ilk 8 ilden biri olacak?” diye sordu. AK Partili Meclis üyesi Mustafa Çetin ise “Devlet yatırımı almak için Bakanlıkların önünde sabahlamanız gerekiyor. Siz kaç kere bir Devlet yatırımı için herhangi bir Bakanlığı ziyaret ettiniz? İşin o boyutunda bürokrasi çok uzun sürüyor. Fakat siz Belediye Başkanı olarak gerekli bütçeye ve haklara sahipsiniz. Sizin yatırım yapmanız daha kolaydır” dedi.
ÜYE SEÇİMLERİ YAPILDI
Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantının ilk gündem maddesinde Divan Katibi üyeleri seçildi. Divan Katipliklerine CHP’li Nalan Çolak ve Muzaffer Yıldıran seçildi. 1’inci Meclis Başkan Vekilliği’ne CHP’li Ersin Yavuz, 2’nci Meclis Başkan Vekilliğine de Mustafa Serat’ın seçildiği toplantıda Encümen üyeliklerine de CHP’li İlhan Çetinkaya ve Muzaffer Yıldıran seçildi. İmar Komisyonu üyeliklerine CHP’li H. İbrahim Erkan, Nalan Çolak ve Kemal Kenar ile AK Partili Ufuk Bayraktar ve İbrahim Aktürk seçildi.
Ardından toplantı Plan Bütçe ve Tarife Komisyonu üyelik seçimleri ile devam etti. Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine CHP’li Erol Özkan, Turan Çakan ve Ersin Yavuz ile AK Partili Sevgi Aksoy ve Mahir Aras seçildi. Tarife Komisyonu üyeliklerine ise CHP’li Ender Dubaz, Bakser Öztürk ve Yılmaz Saç ile AK Partili Salih Bezgin ve İrfan Demir seçildi. Seçimlerin ardından bir önceki oturumda komisyonlara havale edilen gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
Haber / Ahmet KARDEŞ