Kapaklı'ya 'Acil Servis' açılacak

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nin 23 Nisan tarihinde yapılacak açılış ile faaliyete geçeceğini belirten AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, "İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden a

GÜNDEM 1.04.2016 00:33:00 0
Kapaklı

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin ve beraberindeki partililer, ilçe teşkilatında basın toplantısı düzenledi. Kapaklı Belediyesi'nin 2 yılının değerlendirildiği toplantıda konuşan Bezgin, Kapaklı'nın ilçe olmasının üzerinden 730 gün geçtiğini belirterek, "Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın seçim beyannamesinde yer alan 41 projeden sadece 2'si yapıldı. Bunlar Hacılar Çeşmesi Parkı ve İsmet Paşa Mahallesi Parkı'dır. Kaldı ki İsmet Paşa Mahallesi Parkı da henüz tam anlamıyla bitirilememiştir. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda Kapaklı Belediyesi'nin başarılı olduğunu söylemek mümkün değildir" dedi.

KAPAKLI-SARAY YOLU BU YIL AÇILACAK
İlçe Başkanı Salih Bezgin, ilçedeki  devlet yatırımlarına da değindi. Yıllardır tamamlanamayan Saray-Kapaklı yolunda çalışmaların yeniden başladığı belirten Bezgin, yolun en kısa süre içinde tamamlanması ve 2016 yılı içinde faaliyete geçmesi planlandığını söyledi.
 

 

GÖREVİ BİTTİĞİNDE KENDİSİ İLE ANILACAK BİR ESERİ YOK
Toplantıda AK Partili Belediye Meclis Üyelerinin yeterince muhalefet edemedikleri yönündeki iddialara ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin AK Partili Meclis Üyesi Akın Yılmaz ve AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi İrfan Demir cevap verdi. Bu zamana kadar ortaya koyulan bir hizmet göremediklerini söyleyen Akın Yılmaz, “Bunu herkes görüyor. Başkan Mandalı bu zamana kadar 3 seçim beyannamesi yayınladı. Fakat şehrimizde sosyal donatılar açısından ortaya konulan bir şey yok. Sadece iki park var. Biri de hala bitirilemedi. Mandalı'nın görevi bittiğinde kendisi ile anılacak bir eseri yok. Sadece seçim dönemlerinde, çamurlu yolları asfaltlamaktan öteye gidemedi. Büyükşehir'de Kapaklı için 2019 yılına kadar 96 milyonluk bütçe ayrıldı. Kapaklı'da gerekli yatırımlar yapılmadıkça biz Çerkezköy'ün arka bahçesi olmaya devam edeceğiz" dedi.
10 PROJE ÖNERDİK
İlçedeki birçok yatırım konusunun Büyükşehir ile ilintili olduğunu belirten AK Partili Kapaklı Belediye Meclis Üyesi İrfan Demir ise, "Meclise bugüne kadar Kapaklı ile ilgili ciddi bir mesele gelmemiştir. Biz bu zamana kadar AK Parti grubu olarak meclise 10'a yakın proje ile ilgili önerge sunduk. Dolayısıyla yaptığımız muhalefet ortadadır. En basit örneği, Kapaklı Karaağaç bağlantı yolu bizim muhalefetimiz sayesinde yapılmıştır"
ALT SINIRDAN CEZA YİYECEK
Gazetecilerin, "İrfan Mandalı'nın savcılıktaki dosyasında son durum nedir?” sorusuna ise AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın Hukuki İşler Sorumlusu Ercan Üçel cevap verdi. Üçel, "Biz süreci yakından takip ediyoruz. İrfan Mandalı ihaleye fesattan ceza aldı. Fakat daha sonra ihaleye fesat maddesinde değişiklik oldu. Ceza miktarı aşağı çekildiği için Yargıtay’dan cezası bozuldu. Tekrardan yargılama yapılacak. Alt sınırdan ceza yiyecek. Oradan ceza alması kesin. Bunun dışında Çerkezköy Savcılığı’ndaki dosyaları da takibimizdedir. Hukuki süreç devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Haber / Ahmet KARDEŞ