Kömür kullanımı yasaklanacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, "Gelişmiş ülkelerde yasaklanan kömür kullanımı için biz de çalışmalarımıza başladık. Mahalli Çevre Kurulunda

SİYASET 30.03.2016 01:46:00 0
Kömür kullanımı yasaklanacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi’nin vatandaşlara yönelik ortaklaşa hazırladığı 'Yerel İdarelerde Çevre Yönetimi' konulu toplantı Yılmaz İçöz Sahnesinde düzenlendi. Toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Burada açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, “Hızla ilerleyen teknoloji ve gelişen sanayi ile birlikte hayatımıza birçok olumsuz faktör de dahil oldu. Su kirliliği, katı atık sorunu ve Hava kirliliği bu sorunların en önemlilerinden sadece birkaçıdır. İlimizin bir diğer problemi olan katı atık sorunumuz için de çalışmalarımız devam etmektedir. Ağustos 2017 yılında tüm vahşi katı atık bölgelerinin kapatılması için çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Üçüncü önemli konu çevre ve hava kirliliği. Hava kirliliğinin en büyük sebebi evsel ısınma ve sanayileşmedir. Başkanımın verdiği talimatla bu sorunla da savaşmak için harekete geçtik. Gelişmiş ülkelerde yasaklanan kömür kullanımı için biz de çalışmalarımıza başladık. Benim de görevli olduğum Mahalli Çevre Kurulunda 2016 yılının ekim ayından itibaren merkezi ısınma yapan konutlarda ve kurumlarda kömür kullanımının yasaklanması kararı alındı. Bu karar 2017 yılından itibaren de konutlar üzerinde de uygulanmaya başlayacak. Kısacası Büyükşehir olmamızla biz bölgeyi bir tümce olarak görüp, her türlü kirlilik konusunda planlarımızı yaptık. Çevre konusunda sadece kurumlar değil, vatandaşlarımız da görevlidir. Vatandaşlarımıza da büyük görevler düşmektedir. Çevre ile mücadele evde başlar. Bu sebeple vatandaşlarımızla birlikte el ele imkanlar dahilinde mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.