Köprülü: ÖSYM güvenilmez bir kurum haline gelmiştir

ÖSYM, 13 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda temel soru kitapçığında yer alan temel matematik testindeki 15'inci soru ile fen bilimleri testindeki 9'uncu soru

GÜNDEM 25.03.2016 01:02:00 0
Köprülü: ÖSYM güvenilmez bir kurum haline gelmiştir

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ise, ÖSYM tarafından yapılan yanlışı TBMM gündemine taşıdı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle meclis başkanlığına soru önergesi verdi.
SORUMLULAR HESAP VERMELİ
Soru önergesiyle ilgili açıklama yapan  Köprülü, "Milyonlarca öğrencinin geleceğini ilgilendiren Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nı hazırlayan ve sınavın sağlıklı bir şekilde sonuçlanması sorumluluğunu taşıyan ÖSYM, AKP iktidarı döneminde kopya çekilmesi, soruların çalınması vs. birçok skandal olaya karışarak güvenilmez bir kurum haline gelmiştir. Sınav güvenliği konusunda sabıkaları sürekli artan, sayısız öğrenci ve ailesini mağdur eden ÖSYM son olarak 13 Mart 2016'da yapılan YGS temel soru kitapçığında yer alan temel matematik testindeki 15’inci soru ile fen bilimleri testindeki 9’uncu sorunun iptal edilmesine, fen bilimleri testindeki 7’nci sorunun ‘A’ olarak girilmiş cevabının ‘D’ olarak değiştirilmesine karar verdi. Bu şaibeli sınavların sorumluları bir an önce öğrenci ve ailelerine hesap vermeli, sorumlular cezalandırılmalıdır. Bu skandal uygulamalara hiçbir şekilde göz yumulmamalıdır." dedi.
Köprülü, Başbakan Davutoğlu'na şu soruları sordu: Öğrencilerin geleceklerini belirleyecek sınav sorularının hazırlanması aşamasında yapılması gereken titiz inceleme neden yapılmamıştır? İptal edilen soruları kim hazırlamıştır?  Bununla ilgili olarak cezai bir işlem yapılacak mıdır? ÖSYM’nin skandalların tekrarının önlenmesi için ne tür önlemler alınacaktır? ÖSYM Başkanı ve ilgililer hakkında bir soruşturma açılacak mıdır?