Taşeron işçilere 'özel sözleşme'

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun taşeron işçilerin kadroya alınacak olmasıyla ilgili yaptığı açıklamanın detaylarını paylaştı. Ağbal, taşeron işçilerin yeni

GÜNDEM 23.03.2016 23:23:00 0
Taşeron işçilere

Bakan Ağbal,  "Kadroya alındıktan sonra üç yıl sonra sözleşmeler yenilecek. Kamuda farklı statüler var. Memur statüsü var, işçi statüsü var. Yani bu yeni bir statü. Bu kişileri memur kadrosundan almıyoruz. Bu kişileri özel sözleşmeli personel olarak kadroya alacağız. Ama kamuda çalışan, kamu bünyesinde çalışan, yeni statüde çalışacaklar” dedi.

Maliye Bakanı Ağbal, yeni statü ile kadroya alınacak işçilerin, emekli olana kadar haklarından faydalanacaklarını söyledi. Ağbal, emekliliğe hak kazananların bu durumdan yararlanamayacağı ifade ederek, "Yaptığımız yasal düzenleme hazırlığında 12 ay boyunca ve tam zamanlı olarak çalışanları öngörüyoruz. 6 aylık bir çalışma dönemi için 3 aylık geçici bir çalışma süreci olabilir o kişiler yararlanamayacaklar" dedi. 
KADROYA ALIMLAR NE ZAMAN?
Bakan ağbal, "Yasal düzenlemenin bir iki haftalık süreç içinde tamamlanacağını düşünüyorum. Kamu kurumlarından aldığımız taleplere bağlı olarak bir süreç işleyecek.Taşeron olarak çalışanların kadroya alınmasının kamuya bir maliyet getirmeyecek." ifadelerini kullandı.