Demir, emlak piyasasını değerlendirdi

Kapaklı siyasetinin ve iş dünyasının tanınan simalarından AK Partili Belediye Meclis Üyesi İrfan Demir, ilçedeki emlak piyasası hakkında değerlendirmelerde bulundu.

GÜNDEM 21.03.2016 02:05:00 0
Demir, emlak piyasasını değerlendirdi

KRİZİ CİDDİ MANADA HİSSETTİK
7 Haziran öncesinde özellikle Kapaklı ve Çerkezköy olmak üzere ülkede ekonominin çok iyi durumda olduğunu söyleyen İrfan Demir, “Kendi iç piyasamızda ufak tefek sorunlar olsa da genele bakıldığında güzel işler yapıldığını söylemek mümkün. 7 Haziran seçimlerinden sonra, 1 Kasım seçimlerine kadar yaşanan belirsizlik nedeniyle ülke ekonomisi ciddi darbeler aldı. En önemlisi, ekonomik güce sahip olmamıza rağmen bu krizi ciddi manada hissettik” dedi.
İNSANLAR YATIRIM YAPMAYA ÇEKİNİYOR
1 Kasım seçimleri sonrasında ilk 15 gün piyasalarda adeta bahar havası estiğini dile getiren İrfan Demir, “Şu anda ülkemizin içinde bulunduğu durum, Suriye ve Irak’taki savaşlar, mülteci sorunu gibi etkenler ekonomik gelişmelere de engel olmaktadır. Biz de bölge olarak bu gelişmelerden yeteri kadar payımızı almaktayız. Emlak piyasası şu an itibari ile ilçemizde çok iyi durumda değil. İnsanlarda bir tereddüt var. Yatırım yapmaya çekiniyorlar” ifadelerini kullandı.
EN ÇOK İLGİ DAİRELERE GÖSTERİLİYOR
Yatırım yapmak isteyen insanların kafasında “Acaba” sorusunun bulunduğuna vurgu yapan İrfan Demir, “Bu sorunları kısa sürede atlatacağımıza inanıyorum. Yeniden ekonomik istikrara kavuşacağız. Ümitsiz değiliz” dedi. Kapaklı’da en çok tercih edilen gayrimenkulün daire olduğunu sözlerine ekleyen İrfan Demir, “Dışarından göç edip gelenler, arsa fiyatlarının yüksek olması nedeniyle daireye yöneliyorlar. Bu yüzden dairelere olan talep daha fazla” diye konuştu.
Haber / Ahmet KARDEŞ