Büyük tepki topladı

Osmanlı ve Cumhuriyet tarihiyle ilgili kitaplarıyla tanınan Mustafa Armağan'ın Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü'nün davetiyle geldiği kentteki Edirne Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine verdiği konferansın

GÜNDEM 17.03.2016 21:45:00 0
Büyük tepki topladı

 Okuldaki izlenimlerini twitter hesabından paylaşan Armağan,“Dün bir okula gittim Edirne’de. Okul ele geçirilmiş! Kanton gibi. Kemalist kanton! MEB uyansın!”, “Dün Edirne’deydim. Acilen el atılmazsa güzelim Edirne Kemalist sözde aydınların elinde can verecek. Edirne’ye sahip çık Türkiyem” ve “Acilen Edirne ve Çanakkale’yi kurtarma seferberliği başlatılması gerekiyor.” diye yazdı.

ONUR VE GURUR DUYUYORUZ
Armağan'ın bu sözlerine Belediye Başkanı Recep Gürkan ile çok sayıda vatandaş büyük tepki gösterdi.Edirnelilerin Kemalist olmaktan gurur duyduklarını ifade eden Gürkan, “Edirne bir kanton değildir ama Kemalist olmaktan gurur duyan bir şehirdir. Kemalizmi sadece bir ideolojik akım olarak anlayanlara da şunu söylemek isterim; biz Atatürk’ü, Atatürkçülüğü, Cumhuriyetçiliği onların zannettiği gibi anlamıyoruz.Biz bu ülkede Misak-i Milli ile sınırları çizilmiş Türkiye Cumhuriyeti’nde her nefes aldığımız da buna Atatürk diyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları içerisinde özgürce dolaşırken buna da Atatürk diyoruz. Biz günde minarelerden 5 vakit ezan okunduğunda buna da Atatürk diyoruz. İsteyenin Camiye isteyenin meyhaneye gitmesine de Atatürk diyoruz. Yani Atatürk bizim yaşam tarzımız, var oluşumuz, kimliğimiz, duruşumuz, karakterimiz, tavrımız. Bu anlamda o yazar, zannetmesin ki Edirnelilere Kemalist dediğinde burada ki insanlara hakaret ediyor, küçümsüyor. Aksine biz bundan gurur duyuyoruz. Kemalist olabilmek Atatürk’ün izinden gidebilmek, Atatürk’ün düşüncelerini yaşam tarzı olarak benimsemek bizim zaten olmak istediğimiz hedef. Biz büyük Türk Milleti’nin ferdi olmaktan her zaman onur ve gurur duyduk, onur ve gurur duyacağız. Biz bayrağımızla, dinimizle, Türkçemizle, vatanımızla ve Mustafa Kemal Atatürkümüz ile onur ve gurur duyuyoruz."dedi.

 


TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI
CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen 'Edebiyat Günleri' çerçevesinde Mustafa Armağan'ın öğrencilerle buluşmasına sert tepki göstererek, “Milli Eğitimin işi Cumhuriyet düşmanlarının öğrencilere konferans vermesini sağlamak mıdır?” diye sordu.
Bircan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, şunları sordu:Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz açıkça Cumhuriyete, Mustafa Kemal Atatürk'e, Laikliğe düşmanca tutumları bilinen birini neden edebiyat günlerine davet etmiştir? Etkinliğe davet edilen kişiler hangi kritere göre, kim tarafından seçilmiştir? Çocuklar için yazılmış bir eseri olmayan Mustafa Armağan hangi sıfatla öğrenciler ile edebiyat günleri buluşmasına davet edilmiştir?Edebiyat günleri için davet edilenlere, yol, konaklama, yemek ve etkinliğe katılım gibi hangi kalemler için ne kadar para harcanmıştır?Edebiyat günlerine çocuk kitapları yazan ve tüm Türkiye tarafından bilinen yazarlardan çağrılmamasını sebebi nedir?”