Üçüncü buluşma

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından başlatılan halk buluşmalarının üçüncüsü, Altınova ve Değirmenaltı Mahallelerinin ardından 100. Yıl Mahallesi ile devam etti. Buluşmada Süleymanpaşa Belediye

GÜNDEM 17.03.2016 21:36:00 0
Üçüncü buluşma

100. Yıl Mahallesi Mutlukent Çay Bahçesi’nde gerçekleşen halk buluşmasına Başkan Eşkinat'ın yanı sıra Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral, Berkay Çakır ve Telat Akköse ile Fen İşleri Müdürü Alaettin Koç katıldı.
Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Berkay Çakır, yapılan ve yapılacak olan yatırımlarla ilgili şunları söyledi: “Şimdi 100. Yıl’ın özeline baktığımızda ne yazık ki buraya bir liman koyulmuş ama limanın arkası konuta açılmış. Tarım İl Müdürlüğü yani aslında liman arkasının limana özel olması lazım aslında liman da şehrin çok içinde olmaması lazım. Alt tarafta 100. Yıl’ın güney kesiminde böyle bir sıkıntımız var. Bir başka sıkıntı 100. Yıl. Ankara’da kentsel dönüşümü yapmış biri Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşümü yapmış iki tane firma sadece başkanımızın ricasıyla herhangi bir şey almadan bu bölgede araştırma yaptılar. İkisi de 100. Yıl’ın eski sanayi kısmında kentsel dönüşümü öngördüler. 100. Yıl aslında çok iyi bir noktada ama her yıl kendinden kaybediyordu. Ama buna bir dur demek için şimdi Büyükşehir de bir master plan yapıyor. Ama gelinecek nokta böyle gözüküyor. Kentsel dönüşümle ilgili biz 100. Yıl’ın eski sanayi kısmında Büyükşehir’e bir plan değişikliği teklifi sunduk. O hocaların yaptığı çalışmaları derleyip topladık. O şimdilik rafa kalktı çünkü onların da bir çalışması varmış. O çalışmanın sonucunda tekrar gündeme gelebilir. 100. Yıl’da bir de yeni sanayi bölgesi var. Yani 100. Yıl’a bir baktığımızda konut, sanayi, liman, askeri alan bir şehir gibi gelişiyor. Biz başkanımızın da vaatlerinde katılımcı bir belediye, nefes alan bir şehir talep ettik. Buraya geldiğimizde de muhtarımız yerini verdi, kendisi üst tarafa taşındı. Buraya geldik projeleri sunduk o projelerde yan yolun katılmasının da uygun olduğu söylendi. Burada sizler söylediniz. Biz o projeyi sizin de katkılarınızla bu hale getirdik ve sunduk. Artık 100. Yıl burada bir nefes alıyor.  İnşallah kentsel dönüşüm alanı o noktaya gelip orada da bir nefes alma alanı oluşur. 100. Yılla ilgili başkanımızın da söylediği gibi iki yeni park projemiz var. Müdürümüz gösterdi yerlerini. Bizim plan olarak, proje olarak 100. Yıl’daki bakışımız bu.”  dedi.