3 katlı binada can pazarı

Çorlu'da, 3 katlı bir apartmanın giriş katında çıkan yangında can pazarı yaşandı. İtfaiye ekiplerinin balyoz ile kapıları kırarak girdiği dairelerdeki vatandaşlar, itfaiye merdiveniyle balkondan kurtar?

GÜNDEM 16.03.2016 22:16:00 0
3 katlı binada can pazarı

Yangın, Kemalettin Mahallesi eski Çerkezköy Caddesi'ndeki 3 katlı Mandacıoğlu apartmanında meydana geldi. Demet Kama’nın giriş katındaki dairesinden dumanlar yükseldiğini gören çevredekiler durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi.  Kama, kendini hemen dışarı atarken, alevler kısa sürede büyüdü ve dumanlar bütün binayı sardı.

MAHSUR KALDILAR
Yoğun duman nedeniyle merdivenden inemeyen apartman sakinleri ise evlerinde mahsur kaldı ve balkona çıkarak yardım istedi.Kısa sürede gelen itfaiye ekipleri balkonda bulunan ve dumandan etkilenen bazı kişileri merdivenli araçlarıyla kurtardı. Yoğun duman nedeniyle evlerinden çıkamayan ya da yangından habersiz uyuyanlar itfaiye erleri tarafından kapıları balyozla kırılarak kurtarıldı. Yangında yoğun dumandan etkilenen ve yarı baygın bulunan Semih İzgi, Nazmiye İzgi, Samet İzgi, Özdemir İzgi, Erkan Mandacıoğlu, Gülfidat Mandacıoğlu, Eray Öz, Hatice Girgin, Celal Kurt, Fatma Kurt, Derya Karbaba, Miray Karababa, Oğuzhan Karababa, Batuhan Karababa, Bilal Karababa, Saniye Çolakoğlu itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yoğun dumana maruz kaldığı öğrenilen yaralılardan Ayşe Kurt, Celal Kurt ve Saniye Çolakoğlu’nun sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu belirtildi.
PATLAMA OLDU
Yangını gören ve bağırarak apartman sakinlerini uyaran ve itfaiyeye haber veren  Ramazan Şahin, "Bir patlama duydum. Hemen camdan baktım yan binanın birinci katı yanıyordu. Bağırmaya başladım. Herkesi kaldırdım bu sırada iki kez daha patlama olunca itfaiyeye haber verdik. Daha sonra ilk olarak yanan evin sahibi tek başına kalıyordu o dışarıya çıktı"diye konuştu.